Vasaros receptas: obuolių ir morkų pyragas Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptas: obuolių ir morkų pyragas

600 g obuolių,
200 g morkų,
100 g cukraus,
100 g margarino,
50 g miltų,
50 g krakmolo,
30-40 g skaldytų migdolų,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai citrinos sulčių,
3 šaukštai apelsinų džemo,
pusė pakelio kepimo miltelių.

Keturis trynius išsukti su margarinu ir cukrumi. Sumaišyti su miltais, krakmolu, kepimo milteliais. Įmaišyti smulkiai tarkuotą obuolį ir migdolus. Baltymus išplakti ir įmaišyti į tešlą. Tešlą dėti į margarinu išteptą kepimo formą. Likusius obuolius nulupti ir, supjausčius skiltelėmis, išdėlioti ant tešlos. Apšlakstyti citrinos sultimis. Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. Dar karštą aptepti apelsinų džemu, pabarstyti cukraus pudra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų