"Grok, Jurgeli" šventės vedėja Stefa Navardaitienė - ne tik sąmojinga, žodžio kišenėje neieškanti skaitovė bei tautinių tradicijų puoselėtoja, bet ir puiki šeimininkė, gebanti svečius pavaišinti skaniais valgiais. Vienas jų - daržovių troškinys.
3 kg prinokusių pomidorų,
1,5 kg svogūnų ropučių,
1,5 kg morkų,
100 g druskos,
200-300 g aliejaus,
300 g cukraus.
Supjaustytus pomidorus ir svogūnus sudėti sluoksniais, kiekvieną jų pabarstyti druska. Indą su daržovėmis palikti stovėti maždaug 8 valandoms. Išsiskyrusias sultis nupilti. Griežinėliais supjaustytas morkas maždaug 7-8 min. pavirti. Į puodo dugną supilti aliejų, sudėti cukrų, svogūnus su pomidorais ir morkas.Viską maždaug pusvalandį patroškinti. Karštą troškinį supilti į stiklainius ir užsukti. Į troškinį galima pridėti šviežių virtų grybų. Taip paruoštą mišrainę galima valgyti vieną, ja tinka pagardinti sriubas, žuvį ar silkę.
Naujausi komentarai