„4 butas“ – vieta kitokiems vakarams | KaunoDiena.lt

„4 BUTAS“ – VIETA KITOKIEMS VAKARAMS

Kęstučio gatvės 34-ajame name esantis ketvirtasis butas skirtas ne buičiai, o kūrybai, linksmybėms, džiaugsmui, tobulėjimui, bendravimui ir juokui. Čia, "4-ajame bute", rengiami koncertai ir įvairūs kultūros vakarai.

Lina Majauskaitė – šios vietos įkūrėja, jai padeda ir kartu kuria sužadėtis Lukas Kazlauskas, jo sesuo Monika. Butą apatinį trikotažą siuvanti L.Majauskaitė atrado ieškodama patalpų fotosesijoms bei susitikimams su klientais. Tačiau ilgainiui ji su bičiuliais sugalvojo, kaip šias patalpas būtų galima panaudoti ir kitoms reikmėms. "Reikia šias sienas atiduoti žmonėms, plėsti kultūrą, parodyti kitokį požiūrį į esamas vietas", – kitokio buto istoriją pasakoja L.Majauskaitė. Mergina nesigina: pradžia buvo labai sunki, niekas jais netikėjo ir nenorėjo padėti. Ji su juoku prisimena, kai sakydavo: dienomis rašau bakalauro darbą, o vakarais šveičiu sienas.

Kaipgi atrodo ši meniška vieta? Buto sienos yra baltos, langai pietų pusėje, todėl bute visada šilta. Parketas paliktas originalus, sovietinis, medinis. "Tai jau savaime šarminga", – pasakoja kaunietė.

Kurdama butą trijulė pildė savo vizijas, kitiems galbūt skambančias kaip vaikiškos svajonės: sūpynės viduryje kambario, skirtingas stilius kiekviename buto kampe, beveik visi baldai ir daiktai rinkti iš močiučių namų ir stambiagabaričių atliekų aikštelių. Skamba nepatraukliai? L.Majauskaitė tikina: apsilankiusieji lieka savaip sužavėti.

"Tikslas – kad žmonės pasiektų žinutę, jog kultūra gyva, įdomi ir sklinda neįprastomis formomis", – idėjos reikšmę aiškina Lina.

Pernai spalį įvyko šio buto atidarymo renginys "Įsikuriam/pasikuriam @4BUTAS". Nuo to laiko bute jau rengti koncertai, spektakliai, parodos, fotosesijos, makiažo pamokos, grafinio dizaino egzaminas, komedijos vakaras, gatvės muzikos diena balkone, filmukų/vaizdo įrašų realizavimas ir t.t. L.Majauskaitė džiaugiasi: bute jie gali įgyvendinti daug įvairių idėjų. Šiuo metu L.Kazlauskas kviečia savarankiškai ar jam padedant pagroti su DJ skirta įranga.

Buto įkūrėjai nežada sustoti, šiuo metu viename iš kambarių yra trys muzikantai, kurie susikurė erdvę mokytis, praktikuoti ir tobulėti. "Jie įvaldę nuo elektroninės iki įvairiausių instrumentų muzikos", – buto veikla dalijasi Lina.

"4 butas" tikrai nežada nustoti mūsų stebinti ir šios durys tikrai dar liks praviros įvairiems kultūros vakarams. L.Majauskaitė sako norinti butą paversti vienos dienos kavine su gyva muzika bei planuoja kada nors surengti rumbos vakarą.

GALERIJA

  • „4 butas“ – vieta kitokiems vakarams
  • „4 butas“ – vieta kitokiems vakarams
  • „4 butas“ – vieta kitokiems vakarams
  • „4 butas“ – vieta kitokiems vakarams
M. Kazlauskaitės ir M. Žogino nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS