Audiovizualinė instaliacija „Kai susitinka istorijos“ tęsia kelionę po Lietuvą ir atvyksta į Kauną | KaunoDiena.lt

AUDIOVIZUALINĖ INSTALIACIJA „KAI SUSITINKA ISTORIJOS“ TĘSIA KELIONĘ PO LIETUVĄ IR ATVYKSTA Į KAUNĄ

  • 0

Šeštadienį, balandžio 2 d.,  į Kauną, Steigiamojo Seimo aikštę, atkeliauja audiovizualinė projekto „Kai susitinka istorijos“ instaliacija. Ji kvies pajusti kultūrų įvairovę ir unikalumą per skirtingas istorijas, dalintis idėjomis ir diskutuoti.

Kamerinė instaliacijos erdvė pristatys vaizdo instaliaciją, skirtą supažindinti žiūrovus su unikaliomis skirtingų kultūrų žmonių, gyvenančių Lietuvoje, istorijomis. Šeštadienį 19 val. lankytojai galės susitikti su projekto „Kai susitinka istorijos“ organizatoriais ir partneriais.

Taip pat bus galima išgirsti alternatyvios ir pop roko muzikos grupę „Uphill 7“. Ją sudaro nariai iš Šri Lankos, Afganistano ir Lietuvos. Visai neseniai „Uphill 7“ išleido savo pristatomąjį kūrinį „Freedom“ (liet. „Laisvė“) su anglų, lietuvių ir persų žodžiais. Jis kviečia į laisvę pažvelgti iš įvairių perspektyvų – tautos, pasirinkimo, kaip gyventi savo gyvenimą, laisvę nuo išankstinių įsitikinimų ir stereotipų, išlaikomų baimės jausmo.

Iš Pabradės į Kauną atvyksianti „glokalios“ muzikos grupė instaliaciją po Lietuvą lydi ne veltui. Pačiame grupės viduje vyksta nuolatinės istorijų sankirtos: čia skirtingų kultūrų ir gyvenimo įvykių, vertybių, bet bendro tikslo ir bendros meilės kūryba lydima muzikos, kuri ne tik kuria socialinį pokytį, bet ir pati dalijasi istorijomis su klausytojais.

Visi instaliacijoje vyksiantys renginiai ir susitikimai – nemokami. Juos bus galima išvysti iki balandžio 17 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS