„Ąžuolynas“ vėl kviečia į muzikinius piknikus | KaunoDiena.lt

„ĄŽUOLYNAS“ VĖL KVIEČIA Į MUZIKINIUS PIKNIKUS

  • 2

Jaunatviškai nusiteikęs ir visuomet aktyvus bei išradingas Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ vėl sugrįžta su muzikiniais piknikais. Pastaruoju metu kolektyvas nustebina naujais savo veiklos kontūrais, o šiemet jie brėžiami nuo Italijos iki Lietuvos. Metų pradžioje šis kolektyvas kartu su gausiai dalyvaujančiais pučiamųjų instrumentų orkestrais Materoje (Italija) atidarė Europos kultūros sostinės šventę.

Miesto budinimas, žygiuotės gatvėse, grojimas skveruose, solidžios akademinės koncertinės ir žavingos jungtys su animacija, kinu, nuotaikingos ir sakralinės muzikinės programos...

Praeitais metais „Ąžuolynas“ paskelbė metų naujieną ir pakvietė į vasaros piknikų ciklą „Parko muzika“. Tuomet buvo apkeliauti ir „apgroti“ Kauno parkai – Ąžuolyno, Santakos, Dainavos ir Kalniečių. Vasarą visus lepino saulė ir šiluma, todėl muzikiniai piknikai sutraukė ir sujungė gausų miestiečių bei svečių būrį.

Simboliškai „Ąžuolynas“ koncertų ciklą pradės vėl Ąžuolyno parke, birželio 9 d. 17 val. Su Sekminėmis sutampantis sekmadienis simboliškai susilies su Visatos amžinumu ir atgimimu. Vėliau pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ kvies į kitus parkus. Neatsitiktinai koncertams pasirinktos sekmadienio popietės, nes tai patogus metas, kurį galima įdomiai praleisti kartu su šeima gamtoje, skambant muzikai. Šiai vasarai Kauno pučiamųjų orkestras „Ąžuolynas“ su šokėjomis parengė „Pop pop“ programą. Jos metu skambės muzika, kuri primins legendinių grupių veiklas, mūsų jaunystę ir patirtus nuotykius. „The Beatles“, „Queen“, AHA, ABBA – tai tik keletas pavyzdžių, kuriems skambant bus galima šokti ir šėlti, vaikščioti arba tiesiog ant žolės su draugų kompanija mėgautis muzika, vasaros šiluma bei lengvais užkandžiais.

Pučiamųjų orkestrų tradicijos siekia senus laikus ir visų epochų muzikinėje kultūroje jos atliko reikšmingą vaidmenį. Teigiama, kad pirmąjį muzikantų kolektyvą, kuris jau buvo panašus į šiuolaikinį pučiamųjų orkestrą, savo rūmuose turėjo Anglijos karalius Henrikas VIII dar XVI amžiuje, o antai kariniai orkestrai pradėjo formuotis Prancūzijos armijoje karaliaus Liudviko XIV rūmuose, XVII amžiuje. Būtent tuo metu pradėta kurti muziką pučiamųjų instrumentų orkestrams ir ją užrašinėti. Manoma, kad Liudviko XIV dvaro kompozitorius Jeanas Baptiste'as Lully'is buvo vienas pirmųjų kompozitorių, ėmusių rašyti maršus pučiamųjų orkestrui, kuriuos dar labiau įtvirtino Prancūzų revoliucija. Todėl galima sakyti, kad Didžiosios prancūzų revoliucijos laikotarpis – tai yra kartu ir europinės tradicijos didžiojo pučiamųjų instrumentų orkestro gimimo epocha. Štai iš čia mus pasiekia pučiamųjų orkestrų atliekamų maršų tradicija, kuri nuo XX amžiaus pradėjo keistis – tapo įvairesnė, lygiateisiškenė ir susigretino su simfoniniais orkestrais.

Yra žinoma, kad didelės sudėties orkestrai veikė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės aristokratų rūmuose ir dvaruose. Ypač pučiamųjų instrumentų orkestrai klestėjo ir jais didžiavosi Lietuvoje gyvenantys didikai Oginskiai, Radvilos, Sapiegos, J. Tiškevičius.

Savo muzikiniais piknikais tarsi tęsiama sekmadienio pasivaikščiojimų tradicija, tačiau ne tik puiki programa, bet ir bendruomeniškumo skatinimas yra šio sumanymo tikslas. Kviečiama bėgti iš biurų, uždarų erdvių į saulėtus Kauno parkus ir bėgti ne vieniems, o su šeima, draugais, kaimynais, svečiais.

Pirmoji „Parko muzika“ programa „Pop pop“ vyks „Ąžuolyno“ parke birželio 9 d. 17 val., prie stumbro statulos. Dalyvauja – Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ (dirigentas Giedrius Vaznys), choreografinės grupės vadovas Dainius Bervingis, koncertą veda Edvinas Vadoklis.

GALERIJA

  • „Ąžuolynas“ vėl kviečia į muzikinius piknikus
  • „Ąžuolynas“ vėl kviečia į muzikinius piknikus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ara

Zmoniu nejuokinkit su tokiom "sokejom"

Geraaas!

Nu pavarot. Organizatoriai nesustabdomi. Šaunu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS