Darbą pradės naujoji Maironio lietuvių literatūros muziejaus vadovė | KaunoDiena.lt

DARBĄ PRADĖS NAUJOJI MAIRONIO LIETUVIŲ LITERATŪROS MUZIEJAUS VADOVĖ

  • 7

Kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė Maironio lietuvių literatūros muziejaus darbuotojams trečiadienį pristatė darbą pradedančią naująją direktorę Deimantę Cibulskienę.

Viceministrė palinkėjo, kad naujosios vadovės ir viso kolektyvo pastangomis muziejuje būtų ne tik kaupiamas, tyrinėjamas rašytojų kūrybinis ir memorialinis palikimas, populiarinamos nacionalinės svarbos lietuvių literatūros vertybės, bet ir formuojamas požiūris į muziejų kaip įdomią, prasmingą, kokybišką kultūros, mokymo bei laisvalaikio erdvę, skirtą kiekvienam.

Balandžio mėnesį D. Cibulskienė laimėjo Kultūros ministerijos konkursą eiti Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktoriaus pareigas. Šiame muziejuje D. Cibulskienė dirba nuo 2004 metų, nuo 2016-ųjų ji buvo direktoriaus pavaduotoja muziejininkystei.

Muziejaus vadovo kadencijos trukmė – penkeri metai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vėl Jonas

Na nesakykite, aš lankausi muziejaus renginiuose ir man bus smagu matyti gražią garbanotą blondinę, ilgakoję stirnaitę, o ne arogantišką rudą lapę.

Anonimas

Kada ministerija paskelbs naujo Lietuvos svietimo istorijos muziejaus, kuris taip pat yra Kaune, direktoriaus konkursa? Ar sprendziamas sios istaigos likimas kazkaip kitaip?

o

nei graži, nei ką. Normali. Be to, direktorei labiau nei grožio reikia proto, žinių, išmonės, diplomatijos ir kt. savybių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS