Drobėse įamžinti Kauno ženklai: peizažai ir žmonės | KaunoDiena.lt

DROBĖSE ĮAMŽINTI KAUNO ŽENKLAI: PEIZAŽAI IR ŽMONĖS

„Koks Kaunas be savo žmonių ir akį džiuginančių peizažų!“ – apie savo parodą kalba tapytoja Irena Mika. Ketvirtos kartos kaunietė, kurios kūrybos laukas jau išsiplėtė į Vilnių, Birštoną, Stakliškes, naująjį projektą skyrė savo mylimam gimtajam Kaunui ir jo žmonėms.

Tapytojos paroda „Apie Kauną ir kauniečius“ gimė neatsitiktinai. Irena Mika kelis dešimtmečius bendradarbiauja su Lietuvos rašytojais, dalyvauja tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ skaitymuose ir yra net įsteigusi prizą – „Poezijos pavasario“ spalvingiausiam eilėraščiui.

Parodoje „Apie Kauną ir kauniečius“ eksponuojami tapytojos Irenos Mikos močiutės Onutės Skirgailaitės ir senelio, Lietuvos kariuomenės kūrėjo savanorio Petro Mikuličiaus, kurie apdovanoti garbingais Pasaulio tautų teisuolių medaliais už holokausto aukų gelbėjimą ir Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiais, portretai. Iš drobių žvelgia Kauno poetai, aktoriai ir kiti dailininkės draugai ir bičiuliai – poetas, dailininkas Gvidas Latakas, poetai Algimantas Mikuta, Gintaras Patackas, Tautvyda Marcinkevičiūtė, rašytojas Gediminas Jankus ir kt.

Irena Mika – žinoma miesto galerininkė, tapytoja, dailės pedagogė, Lietuvos dailininkų sąjungos, Lietuvos meno galerininkų asociacijos ir kitų meno institucijų narė. Yra surengusi ir dalyvavusi daugiau kaip 60 parodų, plenerų ir kitų meno projektų. Kartu su Raimundu Mikšiu ir Alfonsu Vilpišausku priklauso XX a. pabaigos ekspresionistų kartai. Tapytoja ištikima ekspresyviam potėpiui ir mįslingai abstrakcijai.


Kas? Paroda „Apie Kauną ir kauniečius“.

Kur? Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Meno ir muzikos skyriuje (A.Mapu g. 18).

Kada? Veikia iki gegužės 31 d. Susitikimas su parodos autore – gegužės 18 d. 16 val.

GALERIJA

  • Kauno senamiesčio kiemelis, 2022
Bibliotekos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Talentinga tapytoja ir puiki galeristė. Teko lankytis parodoje, kokie išraiškingi portretai, kokia gražūs peizažai. Juk tai Irenos Mikos žvilgsnis į Kauno rašytojus ir kitus kultūros žmones, taip ji pajaučia peizažus.

Vau

Superinis autoportetas!!!

To Žinantis

Arvydai, kodėl nedrįsti pasisakyti Facebooke? O talento Irenai nepavydėk, nekenk sau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS