Menininkai fiksavo besiskleidžiančio gamtos ir kultūros paveldo žiedo grožį | KaunoDiena.lt

MENININKAI FIKSAVO BESISKLEIDŽIANČIO GAMTOS IR KULTŪROS PAVELDO ŽIEDO GROŽĮ

  • 2

Šeštadienį baigėsi liepos 23 d. startavęs pleneras „Obelynė – žalia žalia“. Unikalioje vietoje sukurtus darbus ketinama pristatyti rugpjūtį Raudondvario pilyje esančio Kauno rajono muziejaus Rūsio galerijoje.

Beveik prieš 30 metų pradėtas rengti Kauno rajono pleneras „Nemunas“ ne tik persikėlė į kitą Nemuno pusę, pakeitė pavadinimą, bet ir tapo tarptautinis. Bendruomeniškumą kūrė, kūrybinio įkvėpimo ir būdų, kaip tapyboje perteikti Obelynės dendrologinio parko ypatingą grožį, ieškojo būrys menininkų.

Tai – Lietuvoje kuriantys dailininkai Irena Mika, Gintautas Vaičys, Aistė Kisarauskaitė, Ina Budrytė, Gustas Jagminas ir Natalie Levkovska, o svečiai iš Izraelio Anatolijus Baratinskis ir Aleksandras Ganelinas, Rogeris Ekmanas iš Švedijos, Lenkijos atstovė Ewa Pohlke renginiui užtikrino tarptautinio plenero statusą.

Liepos 26-ąją Obelynėje šalia profesionalių menininkų leista tapyti Kauno rajono meno mokyklos mokiniams. Jiems ši galimybė – neįkainojama patirtis.

Pleneras „Nemunas“, nuo 1996-ųjų pradėtas organizuoti Vilkijoje, buvo itin sėkmingas. 2020-aisiais, kai Kauno rajono savivaldybės administracija perdavė Tado Ivanausko Obelynės sodybą Kauno rajono muziejui, atsirado galimybė atgaivinti šio plenero idėją. Honoratos ir Tado Ivanauskų puoselėta Obelynė – tinkamiausia vieta dailininkų plenerui atgaivinti. Juk tarpukario Kauno menininkai sekmadieniais rinkdavosi Obelynėje bendrauti, diskutuoti ir pramogauti“, – pabrėžė plenero organizatorius, Kauno rajono muziejaus direktorius Zigmas Kalesinskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Feliksas

ir vėl ta Mika su savo teplionėmis? ji tai moka lipti gerai ant kitų galvų. prisiplakėlė, jau atsibodo ji vilniečiams LDSui.

???

??? tik rusyje gali but pelesiai o

SUSIJUSIOS NAUJIENOS