Garliavoje eksponuojamas menininkės sukurtas K. Borutos namo maketas | KaunoDiena.lt

GARLIAVOJE EKSPONUOJAMAS MENININKĖS SUKURTAS K. BORUTOS NAMO MAKETAS

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Garliavoje lankytojai turi gražią galimybę susipažinti su namu, kuriame kažkada gyveno lietuvių literatūros klasikas, rašytojas Kazys Boruta (1905–1965). Bibliotekoje galima apžiūrėti jaunos menininkės Rebekos Bruder sukurtą rašytojo namo maketą.

Improvizuotoje kūrinio pristatymo šventėje dalyvavo gausus būrys jaunųjų smalsuolių iš Garliavos Jonučių progimnazijos kartu su mokytoja Birute Jasiukaitiene, o pati menininkė minėjo projekto atsiradimo subtilybes.

R. Bruder pasakojo, kad nuo pat mažumės domisi miniatiūromis, jas gamina bei pasineria į vienokius ar kitokius projektus. Ji teigia, kad kūrybos įkvėpta „nei valgo, nei miega“, visa galva pasineria į gamybą, kurios rezultatas apstulbina ne vieną. Tai – plataus spektro menininkė, tapytoja, instaliacijų autorė. Jos kūryba žavi įvairove, o pasirinkti tas ar kitas medžiagas kūrėjai diktuoja idėja. Savo darbuose autorė jungia dabarties ir praeities vaizdus.

Kazys Boruta namelį pasistatė Garliavos apylinkėje, Ražiškių kaime, ant vadinamo Čigonkalnio, ir nuo 1939-ųjų kurį laiką jame gyveno su savo šeima.

Bene populiariausiu šio rašytojo kūriniu jau po autoriaus mirties tapo romanas „Baltaragio malūnas“, išleistas 1945 metais, vėliau, 1966-aisiais, inscenizuotas Kauno dramos teatre. Pagal šį romaną 1973 metais buvo sukurtas filmas „Velnio nuotaka“, o 1978-aisiais pastatytas Viačeslavo Ganelino baletas, primena ELTA.

GALERIJA

  • Garliavoje eksponuojamas menininkės sukurtas K. Borutos namo maketas
  • Garliavoje eksponuojamas menininkės sukurtas K. Borutos namo maketas
Bibliotekos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Irena

Labai grazus darbas.Suzavejo jo įranga ir kriauklė su kraneliais ir tualetas su dangčiu ir vandenui nuleisti bakelis pakabintas,Degantis zidinys ,puikus rašomas stalas,visi stalčiai išsitraukia.Duris visos su rankenėlem,Pagalbinej patalpoj tiek visokiu įrankių,net ir tapetų likučiai .Namas tikrai pulsuoja gyvybe . Reto kruopštumo reikalaujantis darbas.Namas šiltas ,nes jaučiasi su kokia meile jis buvo Rebekos sukurtas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS