„Gulbės“ galerijoje – kalėdiniai stebuklai | KaunoDiena.lt

„GULBĖS“ GALERIJOJE – KALĖDINIAI STEBUKLAI

  • 2

Mažojo princo pėdomis į „Gulbės“ galeriją ateina Kalėdos – su naujais paveikslais, magiškais kvapais, eilėmis ir pamirštu popieriniu atviruku.

Išverstas bemaž į 300 pasaulio kalbų, Antuano de Sent Egziuperi „Mažasis princas“ „Gulbės“ galerijoje prabilo spalvų potėpiais, kvapais ir eilėmis. Pastarosios – poetės Rasos Gulbės išjaustos, į dirbtinio intelekto programą perkeltos, skaitmeninėje erdvėje naujais vaizdais atgimusios. Šalia – Mažojo princo ir kvapų palytėti tapytojo Algimanto Kavaliūno paveikslai. Antai, vienas darbas vilioja saldžia vanile ir cukruotais vaisiais, kitas – medaus, cinamono ir tabako aromatu, trečias – švelnia pudros dulksna.

„Kiekvienas paveikslas turi sąsajas su tam tikru kvapu, todėl tikėtina, kad pajutę simpatijas konkrečiam darbui, negalėsite atsispirti ir jam priskirtam aromatui“, – įsitraukti į smagų žaidimą kvietė R. Gulbė.

„Kvepalų ministerijos“ aromatai galerijoje sklandys dar ilgai, o štai Mažasis princas jau netrukus atsisveikins. Erdvėse su nuostabia panorama į Nemuno salą, nuo gruodžio 1-osios sklandys kalėdinė dvasia, o peržiūrų kambaryje, kur dabar švelniu balsu čiauška 1966-aisiais Lietuvos kino studijoje sukurto režisieriaus Arūno Žebriūno „Mažasis princas“ su aktoriumi Evaldu Mikaliūnu ir legendiniu Donatu Banioniu priešaky, save pristatys keliolika menininkų. Kiekvienas atsineš po konkursinį ir kelis papildomus darbus, leidžiančius geriau identifikuoti jų kūrybinį kelią.

„Visi norintys galės balsuoti ir rinkti geriausią darbą“, – didžiosioms metų šventėms pradžiuginę vieną autorių, parodos svečiai, anot R. Gulbės, ir patys save apdovanos naujais potyriais.

Giliai įkvėpę svaiginančių aromatų, akis paglostę vaizdais, o sielas – eilėmis, lankytojai bus kviečiami įminti paslaptis, nutūpusias prie kiekvieno paveikslo. Tai – į šventinį apdarą įvilkti, bliuzo karalienės Arinos kurti juvelyriniai dirbiniai.

„Mažus karoliukus, kaip natas suvėrusi į akordus, ji kuria nuostabius, melodijomis skambančius papuošalus“, – R. Gulbė nesiliovė intriguoti.

Paėjėjusi kelis žingsnius arčiau įėjimo, kur dabar skleidžiasi Mažojo princo rožė, galerijos šeimininkė prasitarė, kad jau netrukus toje vietoje atsiras įspūdingo dydžio kalėdinis atvirukas. Pastarųjų, atkartojančių parodoje eksponuojamus darbus, bus ne vienas, todėl visi norintys galės čia pat juos užrašyti ir išsiųsti patiems brangiausiems ir labiausiai išsiilgtiems.

GALERIJA

  • „Gulbės“ galerijoje – kalėdiniai stebuklai
  • „Gulbės“ galerijoje – kalėdiniai stebuklai
  • „Gulbės“ galerijoje – kalėdiniai stebuklai
  • „Gulbės“ galerijoje – kalėdiniai stebuklai
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

yja

ir šita teplionė vadinama menu? Tai čia ir vaikas taip gali nuterlioti ir mamytei aišku bus gražu, bet ar šie "meno" kūriniai iš tiesų menas... Aišku tokie patys menininkai žavėsis ir su žeme maišys kitaip manančius, bet nuo to šie piešinukai netaps meniškesni bei prasmingesni. Aišku čia mano nuomonė. O visiems yra žinoma, kad kiek žmonių tiek nuomonių.

yja

ir 6ita teplion

SUSIJUSIOS NAUJIENOS