I. Petrikaitės parodoje išties pagalbos ranką krūties vėžiu sergančioms moterims | KaunoDiena.lt

I. PETRIKAITĖS PARODOJE IŠTIES PAGALBOS RANKĄ KRŪTIES VĖŽIU SERGANČIOMS MOTERIMS

  • 0

Jau šiandien kauniečių laukia išskirtinis renginys. 18.30 val. Kauno restorane „The Garden“ vyks Ingos Petrikaitės paveikslų ir aksesuarų paroda-labdaros renginys, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos moterims, sergančioms krūties ligomis.

„Krūties vėžys – dažniausia onkologinė moterų liga daugelyje pasaulio šalių, o mirtingumo rodikliai Lietuvoje yra vieni didžiausių Europoje. Todėl visus, kurie neabejingi šiai ligai ir norinčius prisidėti ne tik finansine parama, bet ir savo palaikymu, kviečiame atvykti į renginį“, – sakė renginio organizatorės „l‘artiste gallery“ bendrasavininkės Giedrė Rajuncė ir Aistė Šarkauskienė.

Renginio metu galėsite įsigyti originalių I. Petrikaitės aksesuarų, kurie buvo kuriami būtent šiam renginiui. Taip pat išskirtinė galimybė laukia ir paveikslų mylėtojų. Pati menininkė papasakos apie kiekvieną paveikslą, jo istoriją ir prasmę.

Paveikslų serija „Aš esu Ji“ – drąsi, išraiškinga ir kupina netikėtų detalių, atspindinčių mūsų asmenybės spalvas ir įvairovę. Autorė sufleruoja, kad kiekviena (-as) iš mūsų gali rasti panašumų su pažįstamais ir nepažįstamais žmonėmis, supančiais mus. Tai padeda geriau suprasti ir įsijausti į aplinką – meną, gamtą, žmones, susitapatinti arba išsiskirti.

Ši paroda – tai kvietimas sustoti ir įsiklausyti į savo vidinį balsą, atkreipti dėmesį į visus jausmus, mintis, kurias jis mums kužda. Pajausti, kuris iš visų mūsų „Aš“ yra laimingiausias ir išdrįsti juo būti. Tai taip pat kvietimas suprasti artimą, pažįstamą ar nepažįstamą, pasiūlyti savo paramą ir padrąsinantį žodį tada, kai labiausiai to reikia.

„Šį kartą savo paramą turėsime galimybę skirti „Nacionalinei krūties ligų asociacijai“, patariančiai, kaip apsisaugoti nuo šios ligos, taikančiai naujausius gydymo metodus bei reabilitacijos paslaugas. Renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos paremti informacinį krūties vėžio projektą Lietuvos moterims „Ir gyvenimas tęsiasi“. Žinant statistiką, jog kiekvieną savaitę nuo krūties vėžio Lietuvoje miršta 11 moterų, šiuo renginiu sieksime atkreipti visuomenės dėmesį ir paskatinti moteris reguliariai tikrintis“, – sakė labdaros renginio organizatorės.

Programa:

18. 30 val. Renginio pradžia.

18.45 val. Įžanginė kalba: Inga Petrikaitė, „Nacionalinės krūties ligų asociacijos“ prezidentė Aušra Bružienė, Elena Barninkienė („Saulėja SPA“) pasidalins savo patirtimis bei pristatys renginio tikslus.

19.15 val. Paveikslų serijos „Aš esu Ji“ pristatymas.

20.20 val. Bendras visų susirinkusiųjų projektas – dovana Nacionalinei krūties ligų asociacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS