Jubiliejinėje parodoje – įspūdingi peizažai ir natiurmortai | KaunoDiena.lt

JUBILIEJINĖJE PARODOJE – ĮSPŪDINGI PEIZAŽAI IR NATIURMORTAI

  • 1

Ežerėlio kultūros centre eksponuojama tautodailininkės, buvusios ežerėlietės Marijos Laimutės Rakauskienės siuvinėtų paveikslų paroda "Išsiuvinėta gyvenimo svajonė".

Darbščiai, kūrybiškai ir be galo kruopščiai moteriai sukanka 80 metų. Jubiliejaus proga surengta paroda, kurioje eksponuojama apie 30 paveikslų.

Parodos pristatymo šventėje dalyvavo gausus būrys giminaičių, buvusių kaimynų ir Ežerėlio gyventojų. Apie savo gyvenimo kelią ir kūrybą kalbėjo pati jubiliatė. M.L.Rakauskienė gimė 1938 m. sausio 22 d. Kauno r., Ežerėlyje, vyriausia duktė Stanislavos ir Petro Žaromskių šeimoje. Mokėsi Ežerėlio vidurinėje mokykloje, Kauno dailės mokykloje. Ištekėjo už Mečislovo Rakausko, su kuriuo užaugino sūnų Artūrą ir dukrą Ramunę. Apie 1965 m. su šeima išvyko gyventi į Jonavą, čia gyvena iki šiol. Visą laiką dirbo vienoje įmonėje – Jonavos gamybiniame susivienijime "Azotas". Buvo ne tik gera specialistė, bet ir aktyvi visuomenininkė (meniškai apipavidalindavo stendus). Kiekvieną laisvą minutę Marija Laimutė skyrė siuvinėjimui. Beveik kiekvieno artimo giminaičio namuose galima rasti jos dovanotų siuvinėtų paveikslų. Sužavėtas menininkės nepaprastu talentu, vienas JAV verslininkas įsigijo Marijos Laimutės paveikslų ir išsivežė į Ameriką.

M.L.Rakauskienės paroda "Išsiuvinėta gyvenimo svajonė" Ežerėlio kultūros centre veikia iki vasario 16 d.

GALERIJA

  • Jubiliejinėje parodoje – įspūdingi peizažai ir natiurmortai
  • Jubiliejinėje parodoje – įspūdingi peizažai ir natiurmortai
DMN nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Alvydas

Nuostabūs paveikslai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS