Jubiliejinis „Bike Show Millennium“: šventė keliasi į pačią Kauno širdį! | KaunoDiena.lt

JUBILIEJINIS „BIKE SHOW MILLENNIUM“: ŠVENTĖ KELIASI Į PAČIĄ KAUNO ŠIRDĮ!

  • 12

Šiemet didžiausiai Lietuvos baikerių fiestai sukanka 20 metų! Tokia iškilminga proga laukiamas rekordinis dalyvaujančių baikerių skaičius, nes visas „Bike Show Millennium“ renginys vyks ne kur kitur, o pačioje miesto širdyje, Kauno Rotušės aikštėje! Būtent iš čia šiemet startuos motociklininkų paradas, vėliau čia vyks grupės „ZZ Copy“ iš Vengrijos koncertas, o vakare plieninių žirgų savininkai švęs savo mini jubiliejų taip pat Rotušės aikštėje esančiame kiemelyje kartu su „Rebelheart“.

„Bike Show Millennium“ pradžia siekia dar 2000-uosius –tuomet šventė vyko T. Masiulio gatvėje. Vėliau renginys persikėlė į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą. Paskui keletą metų motociklininkai rinkosi prie „Žalgirio“ arenos, o nuo 2017-ųjų „Bike Show Millennium“ yra įtrauktas į Kauno miesto gimtadienio programą.

 

„Bike Show Millennium“ akimirkos

Evaldo Šemioto nuotr.

„Subrendome ir užauginome kelias kartas – iš pradžių važiavo tėvai. Dabar važiuoja vaikai. Tai tokia tradicija, kai jau galima kūdikį paleisti į pilnavertį gyvenimą. Būtent todėl atėjo metas pokyčiams. Norime, kad baikeriai ir miesto gyventojai taptų vienu kumščiu. Žmonės pribauginti, kad baikeriai kaip kokie velniai, tačiau tai visiška netiesa. Atėjo laikas visiems kartu susėsti ir nutraukti priešpriešą“, – sako idėjinis šventės vadas Julius Urbaitis.

Gegužės 18 d. šventė prasidės motociklininkų paradu centrinėmis miesto gatvėmis. Vėliau Rotušės aikštės scenoje koncertuos grupė „ZZ Copy“. Vakare visi baikeriai laukiami „Adform“ kiemelyje, kuriame taip pat vyks koncertinė programa ir pasirodys „Rebelheart“. Kviečiame baikerius atvykti į šventę jau penktadienį, nes tą dieną pagrindinėje miesto gimtadienio scenoje prie Kauno pilies karaliaus merginų roko grupė „Symfonia“ iš Ukrainos ir viena geriausių roko vokalisčių pasaulyje Tarja Turunen iš Suomijos. Šeštadienio vakare didžiojoje scenoje bus galima išgirsti Kauno bigbendą su kviestiniais svečiais Arina ir Jurgiu Bruzga, taip pat ir lietuvišką projektą „Pink Floyd Project LT“, atiduosiantį duoklę legendinės britų grupės kūrybai.

Gegužės 19 d. Rotušės aikštėje vyks tradicinis „Autoshow 2019“, kurio metu bus pristatyti senoviniai bei tiuninguoti automobiliai ir motociklai, o vakare Rotušės scena bus atiduota lietuviškos scenos veteranams – Kęstučiui Ignatavičiui ir grupėms „Aitvariukai“ bei „Vaizbūnai“. Vos pasibaigus jų koncertui, visi baikeriai ir svečiai bus kviečiami prie pagrindinės Kauno gimtadienio scenos, kur 20 val. prasidės Andriaus Mamontovo koncertas, tapsiantis iškilmingu visos šventės kulminaciniu akordu.

„Bike Show Millennium“ programa:

Gegužės 18 d. (šeštadienis)

12 – 13.30 val. – motociklininkai renkasi Kauno Rotušės aikštėje.

13.30 – 14.30 val. – motociklininkų paradas centrinėmis miesto gatvėmis: Rotušės a. - A. Jakšto g. Šv. Gertrūdos g. - Savanorių pr. - Taikos pr. - Kovo 11-osios g. (iki VI-ojo forto) - K. Baršausko g. - Tunelio g. - K. M. Čiurlionio g. - Vytauto pr. - Kęstučio g. - I. Kanto g. - Karaliaus Mindaugo pr. - M. Daukšos g. -Muitinės g. - Rotušės a.

Rotušės aikštėje

14.30 – 16 val. – grupės „ZZ Copy“ koncertas

„Adform“ kiemelyje (Rotušės a.)

19 val. – 00.00 val.

DJ ML Entertainment;

Felix Shuster (elektrinis smuikas, Ukraina);

Viktoras Whoop (saksofonas);

Gedas Drumbs (mušamieji).

19.30 – 21 val. Rebelheart

23 val. – Programa (S)

00.00 val. – Pabaiga

Gegužės 19 d. (sekmadienis)

Rotušės aikštė

12 – 17 val. – „Autoshow 2019“.

„Audio Freakz Lietuva Db Drag“ – automobilinių garso sistemų galios varžybos;

Automėgėjų klubų „Tuning team“, „Autoera“, „Retromobile“ ir kt. naujausių eksponatų, senovinių automobilių ir motociklų, kitos technikos paroda.

17 – 19 val.

Kęstutis Ignatavičius ir „Aitvariukai“;

Grupė „Vaizbūnai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Andrė

Tai ir neikit sutraukos i ta svente! Ko cia zyziat dar kad cia rusynas kazkoks ar dar kam donorai vaidenas??! Tu net su masina vaziuot nemoki- per tokius žlibus urodus ir žusta normalus zmones! Nepatinka ble ir sedek savo inkile! Tokiu svenciu kuo daugiau tik!

Anonimas

Reikės tikriausiai sudalyvauti šitam renginy

Žaliakalnio pelėda

Eisiu aš mat į chalopų sambūrį ! Aš tą dieną būsiu toli nuo Kauno. O jūs, kolchoznikai, tūsinkites pagal visas Rusijos "glubinkės" tradicijas apsiblaususiais veidais. Tokios nesąmonės vyksta tik kokioj Vologdoj ar Barnaule. Mačiau per RTR kažkada. Net komentatorė šaipėsi iš tokių "tradicijų".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS