Jubiliejų švenčiantis Kauno šokio teatras „Aura“ pristatys išskirtinę programą | KaunoDiena.lt

JUBILIEJŲ ŠVENČIANTIS KAUNO ŠOKIO TEATRAS „AURA“ PRISTATYS IŠSKIRTINĘ PROGRAMĄ

  • 0

40 metų jubiliejų švenčiantis Kauno šokio teatras „Aura“ jau kitą savaitę Kaune ir Vilniuje pristatys išskirtinę programą, kurioje išvysite ne tik pamėgtus, gerai žinomus spektaklius, bet ir tuos, kurie buvo pastatyti dar 1984 m. ir yra atkurti specialiai šiai progai. Pirmasis Birutės Letukaitės įkurto Kauno šokio teatro „Aura“ pasirodymas įvyko prieš 40 metų. Simboliška, kad jubiliejinio renginių ciklo „Vakar, šiandien, rytoj“ premjera pirmiausia bus pristatyta kauniečiams „Auros“ namų scenoje „Romuvoje“.

Gruodžio 14 d., trečiadienį, 18.30 val., „Aura“ pradės savo gimtadienio turą ir pakvies į „Romuvą“, kur pristatys programą „Prisiminimai apie ateitį“, kurios metu išvysite daugiau nei dešimt skirtingų pasirodymų, dėl kurių į sceną sugrįžti buvo pakviesti net tie šokio veteranai, kurie jau baigė karjerą ir gyvena skirtinguose pasaulio kraštuose.

Renginio pradžioje žiūrovai išvys „Godos“ – spektaklį, kuriame susipina praeitis, dabartis ir ateitis, susitinka moteriškas jausmingumas, paslaptingos mitologijos būtybės ir futuristinio pasaulio vizijos. Scenoje šoks ne tik esami „Auros“ šokėjai, bet ir buvę – iš Prancūzijos kilusi, muzikos ir šokio gerbėjų širdis užkariaujanti Clara Giambino ir išskirtinio talento šokėjas Erikas Zarcone, atvykstantis iš Italijos.

Po pirmojo pasirodymo atgal į realybę pakvies šokėjos, choreografės Vilmos Pitrinaitės solo iš spektaklio „Tai ne tavo sapnas“. Netikėtos „Auroje“ šokusios maištininkės figūros interpretacijos bei performansas, sukuriantis prieštaravimo ir pasipriešinimo varomosiose jėgose slypinčią teigiamą, kūrybinę energiją, pakvies žvelgti gilyn į praeitį. Pirmoji vakaro dalis pasibaigs dar 2003 m. pastatytu spektakliu „Aseptinė Zona“, kuriame išvysite premjerinio spektaklio sudėtį: Rūtą ir Saulių Kavaliauskus, Liną Puodžiukaitę-Lanauskienę, Mantą Stabačinską ir iš Vokietijos atvykstančią Raimondą Gudavičiūtę kartu su M. K. Čiurlionio mokyklos Baleto skyriaus šiuolaikinio šokio programos mokiniais.

Po pertraukos svečius atgal į salę suburs vienas seniausių B. Letukaitės choreografinių darbų, specialiai šiai progai prikeltas naujam gyvenimui: „Lietuviškos variacijos“ (premjera 1984 m.) bei veteranų „Prisiminimai apie ateitį“, apie kurį daugiau sužinosite atvykę į šventę.

Vakarą užbaigs dabartinė Kauno šokio teatro „Aura“ trupė ir spektaklis „Įsivaizduok“, skambant Johno Lennono dainai „Imagine“. O jau kitą dieną, gruodžio 15-ą, 19 val., ta pati spalvinga programa lauks visų Vilniuje, Menų spaustuvėje.

Gruodžio 17-ą dieną įvyks šventinių renginių ciklo kulminacija – Nacionaliniame Kauno dramos teatre išvysite „Auros“ jubiliejinį koncertą, kuriame ant scenos lips tie, kurie buvo kartu su šokio teatru nuo pat pradžios. Renginio metu bus parodyti du užburiantis spektakliai, kurių metu skambanti muzika sukurs neužmirštamą vakarą.

„Kaunas Zoo“ šokio ir gyvai atliekamos muzikos spektaklis nagrinėja grožio, mados kulto, prabangos siekimo temas ir demonstruoja tuštybę, kurią sukelia gyvenimas „su kaukėmis“. Zanas Hoffmanas – iš Ispanijos vienam pasirodymui atvykęs kompozitorius kartu su improvizacine muzikos grupe „Kaunas Zoo“ pristatys visą muzikos puokštę (Adomas Lapinskas, Mindaugas Borisa, Justas Damulevičius, Ugnius Narauskas).

Antrojoje vakaro dalyje, skambant žymiajam Maurice'o Ravelo klasikos kūriniui „Bolero“ į sceną šokio žingsniu žengs visų kartų „Auros“ šokėjai.

Daugiau informacijos: www.aura.lt, feisbuke – „Šokio Teatras Aura / AURA Dance Theatre“.

Bilietus platina bilietai.lt.

„Auros“ nuotr.

GALERIJA

  • Jubiliejų švenčiantis Kauno šokio teatras „Aura“ pristatys išskirtinę programą
„Auros“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS