K. Smoriginas su grupe pristatys atnaujintą muzikinę programą | KaunoDiena.lt

K. SMORIGINAS SU GRUPE PRISTATYS ATNAUJINTĄ MUZIKINĘ PROGRAMĄ

  • 0

2021 m. liepos 28 d. 19 val. susitikti unikalioje erdvėje su vaizdu į Pažaislio vienuolyno rūmų ansamblį kvies žinomas aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Kostas Smoriginas.

Pritariant ištikimam bendražygiui, jo dainų aranžuotojui, kompozitoriui Audriui Balsiui (klavišiniai) ir gitaros virtuozui Martynui Kuliavui, artistas pristatys atnaujintą dainų programą. K. Smoriginas žada atlikti keletą naujų dainų, papildyti repertuarą seniau sukurtais, bet nepelnytai primirštais kūriniais, ir, žinoma, nepamiršti ištikimų klausytojų atmintyje gyvenančių dainų.

Pernykštis karantininis pavasaris menininkui buvo išties produktyvus: balandžio mėnesį (prieš pat jo gimtadienį) pasirodė Arno Ališausko knyga „Kostas. Eskizai scenos generolo portretui“ (išleido „Tyto alba“), kurioje atvirai, šmaikščiai, jautriai kalbama apie Artisto gyvenimo ir kūrybos kelią. Joje kalbinami artisto kolegos, draugai, šeimos nariai. Knyga itin atvira, tad skirta tikrai ne silpnų nervų skaitytojams.

Kostas Smoriginas. / Organizatorių nuotr.

Netrūko ir iššūkių: gegužės mėnesį K. Smoriginas entuziastingai atsiliepė į kvietimą surengti koncertą ant... lėktuvų angaro stogo Bistrampolio dvare (dėl tuo metu galiojančių draudimų buvo leidžiami tik „drive-in“ koncertai). Stiprus vėjas, žiūrovai, sėdintys automobiliuose ir į dainas reaguojantys valytuvų judesiais bei signalais, išties kūrė makabrišką įspūdį.

Vasarą vainikavo įspūdingas ir galingas K. Smorigino ir Vytauto Lukočiaus „Vilniaus Sinfoniettos“ pasirodymas kultūros festivalyje „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose. Ten pat buvo pristatyta naujausia (išleista po septynerių metų pertraukos) geriausių dainų kompaktinė plokštelė, kurioje sudėti gyvi įrašai iš 2019 m. vykusio koncertinio turo su orkestru. O šių metų pavasarį pasirodė itin subtilaus dizaino dviguba vinilinė plokštelė su dainų tekstais. 

GALERIJA

  • K. Smoriginas su grupe pristatys atnaujintą muzikinę programą
  • K. Smoriginas su grupe pristatys atnaujintą muzikinę programą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS