Kaune pristatoma knyga apie tremtyje politkalinio J. Paliečio užfiksuotą viltį | KaunoDiena.lt

KAUNE PRISTATOMA KNYGA APIE TREMTYJE POLITKALINIO J. PALIEČIO UŽFIKSUOTĄ VILTĮ

Nacionaliniame Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejuje, ekspozicijoje „Kryžių Lietuva“, pirmadienį bus pristatyta muziejininkės Monikos Gineikienės parengta knyga-albumas „Juozas Palietis: Tremtyje pašaukė fotografija“.

Muziejus praneša, kad renginyje, skirtame Gedulo ir vilties dienai ir Archyvų metams paminėti, dalyvaus knygos sudarytoja Monika Gineikienė, straipsnių autorė ir knygos dizainerė Milda Gineikaitė, Vytauto Didžiojo universiteto studentų kūrybinės grupės „Declamationes“ skaitovai Karolina Sadinauskaitė ir Dovydas Beržinis. Renginio partneriai - Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga, Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus bei Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

„Šiandien labai svarbu dalytis asmeniniais archyvais, nes kiekvienos šeimos istorija gali parodyti giminės ir visuomenės kontekstą. Tremtinių vaikų karta, kuriai priklausau ir aš, liudija mažąsias istorijas“, – teigia leidinio sudarytoja Monika Gineikienė, surinkusi ir susisteminusi savo tėčio, politinio kalinio Juozo Paliečio „tremtyje užfiksuotą VILTĮ“.

Leidinys, skirtas 100-osioms J. Paliečio gimimo metinėms paminėti, sudarytas iš straipsnių ir fotografijų, kurias sukūrė tremtyje fotografavęs buvęs politinis kalinys Juozas Palietis (1920–1990). Fotografijos, užfiksuotos tolimajame Sibire ir jau sugrįžus į gimtąją Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kauniete

Renginyjedalyviai, kaip suprantu, nepageidajami. Nebuvo jokios viešos informacijos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS