Kaune vėl gerą nuotaiką skleis garsusis festivalis „Oktoberfest“ | KaunoDiena.lt

KAUNE VĖL GERĄ NUOTAIKĄ SKLEIS GARSUSIS FESTIVALIS „OKTOBERFEST“

  • 10

Jau trečius metus iš eilės alaus darykla „Volfas Engelman“ kviečia visus gerai praleisti laiką vokiškų tradicijų festivalyje „Oktoberfest“. Net dvi dienas Kaune liesis specialiai šiam renginiui išvirti gėrimai, skleisis vokiško maisto skoniai ir skambės juokas ir muzika.

Iš renginio – į festivalį

Bavarijos žemės sostinėje Miunchene festivalis „Oktoberfesto“ vyksta nuo 1810 m. Brandžias aludarystės tradicijas puoselėjantis festivalis pritraukia milijonus žmonių – jie švenčia visu kūnu ir siela. Tradiciniai 1 l talpos bokalai, vokiškų dešrelių kvapas ir nesibaigiančios dainos užlieja kiekvieną lankytoją.

Visą šį šurmulį alaus darykla „Volfas Engelman“ sumanė perkelti į Kauną, todėl jau trečią kartą kviečia visus triukšmingai pašėlti, atsipalaiduoti ir mėgautis skonių jūra. Ankstesni metai parodė, kad visas vokiškas gėrimų, maisto ir šėlsmo tradicijas perteikti per vieną dieną tiesiog neįmanoma, todėl šiais metais festivalis truks net kelias dienas – rugsėjo 23 ir 24 d. Šį kartą tai bus ne vienadienis renginys, bet dviejų dienų festivalis, todėl ir geros nuotaikos bus dvigubai daugiau.

„2020-aisiais surengėme tokį kamerinį vakaro renginį, kuriame buvo specialių gėrimų, vokiškų dešrelių, karkos ir muzikos. Visiems buvo labai smagu, tad jau pernai įdėjome daugiau pastangų, paruošėme dvi palapines, sudėliojome litrinius bokalus, išvirėme specialiai šventei sukurto gėrimo ir sudėliojome kitus festivalio akcentus.

Skoniai: festivalio metu bus galima paskanauti specialiai šiai šventei sukurtų gėrimų skonių. / „Volfas Engelman“ nuotr.

Buvo labai smagu, kad net ir visiškai orams prašovus pro šalį, žmonės į renginį suvažiavo su tradicine vokiška apranga ir nusiteikę išragauti specialiai renginiui pasiūlyto meniu ar tiesiog pasimėgauti gera atmosfera. Buvo net šokių ant stalų. Todėl, tos atmosferos įkvėpti, pažadėjome šiemet sugrįžti su dar didesne jėga. Tad šių metų renginys skiriasi būtent tuo, kad vyks net dvi dienas“, – kalbėjo alaus daryklos „Volfas Engelman“ marketingo vadovas Mantas Matukaitis.

Festivalio nuotaiką Kaune kurs bavariško folkloro grupė „Allegretto“, kuri puikiai žino visus šios vokiško siautulio akcentus, moka pasveikinti ir užvesti publiką. Beje, šiemet į Kauną grupė atvyksta didesnės sudėties, nei buvo pernai, tad bavariški ritmai skambės dar garsiau. Šventėje ruošiama ir speciali DJ programa.

Specialūs skoniai

Koks alaus festivalis be litrinių bokalų. Juos pripildyti „Volfas Engelman“ žada specialiai renginiui virtais gėrimais, tad tik šventėje bus galima paragauti dar neatrastų skonių.

„Esame paruošę daugiau nei 4 tūkst. litrinių bokalų, kuriuos bus galima išsinuomoti visam vakarui. Vadinasi, festivalio lankytojai savo bokalą galės nešiotis ir iš jo paragauti skirtingų siūlomų skonių“, – teigė M.Matukaitis.

Festivalyje lankytojus vilios tradiciniai patiekalai, puikiai derantys prie nealkoholinio alaus gėrimų. Tikrai netrūks minkštų troškintų karkų, riebių vokiškų dešrelių ir riestainių. Festivalio organizatoriai prasitarė, kad antrąją dieną maisto tiekėjai ruošia dar vieną patiekalą, nuo kurio norėsis apsilaižyti pirštus. Ketinama patiekti keptą paršiuką.

Jau esame paruošę specialią receptūrą, todėl tiek penktadienį, tiek šeštadienį bus galima išbandyti naujai išvirtų gėrimų skonių.

„Jau esame paruošę specialią receptūrą, todėl tiek penktadienį, tiek šeštadienį bus galima išbandyti naujai išvirtų gėrimų skonių. Pernai šis specialus „Oktoberfesto“ gėrimas dingo akimirksniu, šiemet padarėme jo daugiau ir paskirstėme per kelias dienas, kad kuo daugiau žmonių galėtų atrasti kažką naujo ir netikėto“, – pridūrė alaus daryklos „Volfas Engelman“ atstovai.

Šių metų naujovė – galimybė įsigyti draugų bilietą. Taip rezervavus stalą, draugų kompanija gaus 20 l statinę gėrimo ir pilstymo įrangą, tad draugų kompanija galės pati spręsti, kam ir kiek gėrimo įsipilti.

„Su kompanija švęsti „Oktoberfestą“ visada yra smagiau, o jei dar nereikia stovėti eilėse, galima daugiau laiko skirti gėrimų ragavimui, nes viskas bus tiesiog vietoje, prie ilgo tokiam renginiui būdingo aštuonviečio stalo“, – pridūrė alaus daryklos „Volfas Engelman“ marketingo vadovas.

Netrūks pramogų

Jau vien vokiškų skonių ragavimas ir draugų kompanija suteiks gerą nuotaiką. Tačiau festivalio lankytojų lauks ir daugiau pramogų.

„Kadangi tikrasis festivalis „Oktoberfest“ vyksta atrakcionų parke, mes šiemet atsivežame keletą tokių pramogų į alaus daryklos teritoriją. Bus ir karuselių, ir siūbuojantis laivas. Turėsime net siaubo kambarį, tad atmosfera tikrai bus artima Bavarijoje vykstančiai šventei“, – gerą laiką garantavo M.Matukaitis.

Kaip pasiruošti?

Vokiškų tradicijų persmelktas festivalis „Oktoberfest“ Kaune, alaus daryklos „Volfas Engelman“ teritorijoje ties firmine parduotuve, vyks rugsėjo 23–24 d. Tad pirmiausia, ką turi padaryti kiekvienas, šią datą pasižymėti kalendoriuje ir būtinai dalyvauti.

Šventinę nuotaiką galės kurti ir patys dalyviai, mat kuo daugiau žmonių į savo aprangą įdės vokiškų akcentų, tuo festivalis bus gyvesnis. Šiam renginiui ypač tinka apsivilti languotus marškinius, odinius šortus, kuriuos prilaiko petnešos. Moterys spintose taip pat gali paieškoti vokiško stiliaus suknelių. Dalyviams speciali apranga tikrai neprivaloma, tačiau rekomenduojama, nes tai padės pajausti tikrąjį vokiško festivalio dvelksmą.

„Žmonės gali nebijoti blogo oro, nes jau pastatyta maždaug tūkstantį žmonių talpinanti palapinė, kurioje bus ir scena, ir šildytuvai, neužpūs vėjas, todėl dideliame plote bus galima smagiai leisti laiką. Tradicinės  spalvos – žydra ir balta, todėl tinka ir skrybėlės su plunksna, ir kiti akcentai. Žinoma, pati svarbiausia atributika – gera nuotaika, kuria dalyviai nusiteikę dalytis su kitais, nes be to šventė negali įvykti“, – kalbėjo M.Matukaitis.

Festivalio organizatoriai pripažįsta, kad susidomėjimas artėjančiu festivaliu Kaune yra didžiulis. Žmonės sparčiai rezervuoja stalus, klausinėja, kokia bus programa. Tačiau čia tinka sena gera patarlė „Geriau kartą pamatyti, nei šimtą išgirsti“, todėl visi kviečiami patirti vokiškų tradicijų, atrasti naujų maisto ir gėrimų skonių ir išlaisvinti sielas pozityviam laikui.

„Tiems, kurie jau yra buvę, nebekyla klausimų, jie žino, kad verta atvykti ir šiemet. O tie, kurie nežino, kas yra festivalis „Oktoberfest“, kviečiami pamatyti ir pajausti, kokia tai smagi vokiška tradicija. Kai žmonės pradeda šokti ant stalų ir bendrauti net ir su tais, kurių nepažįsta, tampa įrodymu, kad „Oktoberfestas“ tikrai turi kažką magiško. Esame užtikrinti, kad šiemet festivalis bus dar geresnis, nei buvo ankstesniais metais“, – smagiai laiką praleisti „Oktoberfesto“ festivalyje kvietė alaus daryklos „Volfas Engelman“ atstovai.

GALERIJA

  • Skoniai: festivalio metu bus galima paskanauti specialiai šiai šventei sukurtų gėrimų skonių.
„Volfas Engelman“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

franjo

kam nertis iš kailio kažką kopijuoti? Ar ne geriau išlikti kuo esi?

Sūduvis

Kodėl vis kopijuojam švetimų šalių tradicijas, negi Lietuva neturi dsvų????

Kuo daugiau alaus,tuo daugiau impotentu vyru??

Alus misios vyru pasididziavimui????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS