Kaune viešės trimito genijus | KaunoDiena.lt

KAUNE VIEŠĖS TRIMITO GENIJUS

  • 0

Rytoj po Kauno valstybinės filharmonijos skliautais aidės trimitas – viešės šio instrumento žvaigžde pagrįstai vadinamas muzikantas iš Rusijos Sergejus Nakariakovas.

"Trimito Paganinis", "Trimito Caruso", "Trimito genijus" – panašių epitetų 36-erių trimitininkui S.Nakariakovui negaili viso pasaulio muzikos kritikai. Vaikystėje pagarsėjęs kaip vunderkindas, sulaukęs vos dešimties metų jis jau koncertavo su orkestru, o vienuolikos buvo apdovanotas diplomu suaugusiųjų konkurse. BBC "Music Magazine" rusų muzikantą tituluoja vienu iš penkių įtakingiausių pasaulio trimitininkų, nes yra atradęs ypatingą kvėpavimo techniką, leidžiančią nepavargstant sugroti ilgiausias melodijas.

Atlikėjas nepaiso jokių apribojimų. Jo trimitui paklūsta sudėtingiausių Johanno Sebastiano Bacho, Frederico Chopino, Piotro Čaikovskio, Franzo Waxmano, Dmitrijaus Šostakovičiaus, Felixo Mendelssohno Bartholdy ir kitų kompozitorių kūrinių transkripcijos trimitui. Įspūdingiausia tai, kad visus šiuo kūrinius trimitu, anot kritikų, "jis groja taip lengvai, kaip mes kvėpuojame. Ir tai – jei mums gerai sekasi".

Kartu su solistu stebuklingą vakaro atmosferą gruodžio 10 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje kurs maestro Gintaras Rinkevičius, kurio talentu žavisi Lietuvos ir užsienio klasikinės muzikos gerbėjai, ir Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Bus atlikta Igorio Stravinskio Siuita iš baleto "Ugnies paukštė", Felixo Mendelssohno Bartholdy Koncertas smuikui ir orkestrui (aranžuotė trimitui ir orkestrui) ir Piotro Čaikovskio Simfonija Nr. 6, h-moll, op. 74.


Kas? Simfoninės muzikos vakaras. Solistas – Sergejus Nakariakovas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Gruodžio 10 d. 18 val.

.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS