Kauno apskrities biblioteka kviečia patobulinti skaitmeninio raštingumo įgūdžius | KaunoDiena.lt

KAUNO APSKRITIES BIBLIOTEKA KVIEČIA PATOBULINTI SKAITMENINIO RAŠTINGUMO ĮGŪDŽIUS

Kauno apskrities viešoji biblioteka kovo mėnesį rengia nuotolinius mokymus. Juose gali dalyvauti asmenys, jau įgiję kompiuterinio raštingumo pradmenų.

Per „Microsoft Teams“ programą vedamai vienai mokymų temai skirtos šešios valandos, jos išdėstomos per tris dienas.

Kovo 8–10 d. bei kovo 24–26 dienomis bus nagrinėjama tema „Planuokime laisvalaikį internetu“. Mokymų dalyviai aiškinsis ne tik kaip planuoti bei užsakyti internetu laisvalaikio paslaugas, bet ir išmoks įsigyti transporto bilietus, rezervuoti viešbučius, susidaryti kelionės maršrutą. Ir greta to susipažins su kitomis naudingomis paslaugomis.

Kovo 15–17 d. 10–12 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka pristatys „Skaičiuoklę darbui ir namams (MS Excel),“ – supažindins su pagrindinėmis skaičiuoklės galimybėmis, kurias galima pritaikyti asmeninėje ir profesinėje veikloje.

Pagrindinės kovo 23–25 d. suplanuotos nagrinėti programos „Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis“ temos – atsakingas informacijos, nuotraukų ar vaizdo įrašų publikavimas internete, socialiniame tinkle, saugumo nustatymai. Taip pat nuotraukų, dokumentų perkėlimas į skaitmeninį įrenginį, dalijimasis nuotraukomis ar albumais su kitais asmenimis internetu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS