Kauno filharmonija mažiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“ | KaunoDiena.lt

KAUNO FILHARMONIJA MAŽIAUSIUS KLAUSYTOJUS KVIEČIA Į „VAIKŲ MUZIKOS DIENĄ“

  • 1

Lapkričio 23-ąją Kauno filharmonija mažiausius ir smalsiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“. Kaip sako renginio organizatoriai, jei vaikui trūksta kantrybės sėdėti tradiciniame koncerte, tai šis renginys yra puiki alternatyva pažinti ir prisijaukinti muzikos garsų pasaulį.

Visą šeštadienio popietę truksiančio renginio metu filharmonijos salėse ir repeticijų kabinetuose jaunųjų muzikos gerbėjų lauks muzikos mokytojai, pasiruošę atskleisti didžiausias muzikos instrumentų paslaptis. Vaikai galės mušti būgnais, groti fleita ir gitara, skambinti koncertiniu fortepijonu, griežti smuiku ar violončele, susipažinti su tradiciniais liaudies instrumentais ir net išbandyti savo jėgas jaunojo kompozitoriaus amplua. Kauno fortepijoninio trio atlikėjos pakvies mažuosius į linksmas ir šmaikščias edukacines programėles „Žaidžiame koncertą“.

Muzikinius užsiėmimus ves profesionalūs muzikantai ir pedagogai. Su klasikine gitara padės susipažinti gitaros mokytojas Aidas Norvaišas. Groti grakščia fleita pamokys Kauno miesto simfoninio orkestro fleitininkė Aušra Lukoševičiūtė. Apie styginius instrumentus vaikams papasakos Kauno fortepijoninio trio muzikantės Asta Krištaponienė (violončelė) bei Indrė Andruškevičiūtė (smuikas). Fortepijono paslaptis mažiesiems smalsuoliams atskleis to paties kolektyvo narė pianistė Lina Krėpštaitė. Patyrusiems muzikams talkins jų mokiniai – J. Naujalio muzikos gimnazijos, A. Kačanausko muzikos mokyklos bei Kauno 1-osios muzikos mokyklos auklėtiniai.

„Vaikų muzikos dienos“ dalyviai taip pat turės galimybę išbandyti tradicinius liaudies instrumentus – sekminių ragelį, ožragį, ragus, skudučius, lumzdelį, dūdmaišį, būgną, cimbolus, kankles. Šiuos muzikos instrumentus pristatys folkloro ansamblio „Ratilėlis“ jaunieji atlikėjai ir vadovė Alvyda Česienė.

Kauniečių grupė „Bombo Feminista“ ves triukšmingus ir smagius sambos būgnų užsiėmimus. Svarbiausia čia – įsiklausymas ir komandinis darbas. Mušamųjų instrumentų užsiėmimų organizatoriai kvies mokytis sambos ritmų bei susipažinti su Lotynų Amerikos muzika.

Sukurti savo melodiją jauniesiems kompozitoriams padės niekados geros nuotaikos nestokojanti buvusi Kauno valstybinio choro dainininkė Dalia Liutkienė.

„Vaikų muzikos dienos“ metu Kauno filharmonijoje įsikurs ir kūrybinės dirbtuvėlės, kurias organizuos Kauno kolegijos Pedagogikos katedros studentai ir dėstytojai. Dirbtuvėlių organizatoriai vaikus pakvies išbandyti mįslingą ir nenuspėjamą monotipijos techniką. Monotipija – tai spaudos technologija, kurią taikant galima sukurti ir tapybą, ir piešinį primenantį atspaudą. Monotipija suteikia daug galimybių eksperimentuoti, nes atspaudas dažnai būna vienetinis ir jo efektų numatyti neįmanoma.

„Vaikų muzikos diena“ truks nuo 12 iki 16 val., renginys yra nemokamas ir orientuotas į 3–12 metų amžiaus vaikus. Šeštadienį atvykite į Kauno filharmoniją su visa šeima ir praleiskite smagią dieną kartu su muzika!

GALERIJA

  • Kauno filharmonija mažiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“
  • Kauno filharmonija mažiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“
  • Kauno filharmonija mažiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“
  • Kauno filharmonija mažiausius klausytojus kviečia į „Vaikų muzikos dieną“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilma

Puikus renginys, labai laukiam! :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS