Kauno kultūros mugė kviečia atrasti įvairius kultūros skonius | KaunoDiena.lt

KAUNO KULTŪROS MUGĖ KVIEČIA ATRASTI ĮVAIRIUS KULTŪROS SKONIUS

  • 2

Rugsėjo 3–4 dienomis Kaune, Vienybės aikštėje, antrus metus vykstanti mugė ir vėl suburs kultūros organizacijas ir iniciatyvas. Šiemet Kauno miesto ir rajono gyventojų bei svečių lauks daugiau nei 30 kultūros operatorių, kurie kvies atrasti įvairius kultūros skonius.

Įvairiaskonė kultūra mieste ir rajone

Pirmajam savo gimtadieniui ir antrajam sezonui besiruošianti mugė pasiūlys pasimėgauti įvairiaskone kultūros asorti. Kultūros asorti – metafora, skirta spalvingam kultūros laukui, besidriekiančiam po Kauno miestą ir rajoną. Mugėje miestiečiai ir miesto svečiai galės pabendrauti ir susipažinti su kultūros atstovais, įsigyti bilietus, abonementus ir kitus kultūros produktus bei išvysti nemokamą scenos programą.

„Nuo tradicinio teatro iki šiuolaikinio šokio, nuo aviacijos istorijos iki savilaidos studijos, norime, kad kiekvienas galėtų pažinti, kokį platų asortimentą kultūrinių patirčių siūlo Kaunas ir Kauno rajonas. Kiekviena įstaiga į šią mugę atsineša tarsi „mėginėlį“ savęs – tai, kas jie yra, ką siūlo, kuo gali pradžiuginti eilinius praeivius ar užsigrūdinusius kultūros mylėtojus. Tikimės, kad čia atvykę lankytojai, prisirinkę leidinių ir skrajučių bei „paragavę“ įvairiausios kultūros, iš mugės grįš susirinkę savo asmeninį asorti. Kultūros bendruomenei tai galimybė kitu koncentruotu formatu pristatyti savo veiklas, sutikti naujas auditorijas, praplėsti savo potencialių lankytojų srautus“, – pasakoja Kauno menininkų namų Kultūros infocentro vadovė Gabrielė Krapikaitė.

Kultūros operatorių vizitų programa

Vienas pagrindinių mugės tikslų – tinklaveika, kuri skatina kultūros organizacijų ir iniciatyvų atstovus bendradarbiauti. Tinklaveika atlieka svarbų vaidmenį kultūros sektoriaus augimui. Ji įkvepia išbandyti naujas idėjas ir sprendimus, priimti naujus iššūkius. Todėl šio renginio metu vyks speciali kultūros operatorių vizitų programa, kuri suburs kultūros atstovus iš įvairių Lietuvos miestų ir vietovių.

„Kauno kultūros mugėje vyks jau antrus metus organizuojama tinklaveikai skirta programa, sutelksianti kultūros profesionalus pokalbiui. Veikdami kaip tarpininkai, į vizitų programą užsiregistravusiems kultūros operatoriams, sudarome sąlygas susitikti su Kaune veikiančių kultūros organizacijų ir iniciatyvų atstovais bei aptarti ateities planus, galimas partnerystes, pasidalinti gerąja patirtimi ar pasikonsultuoti dominančiais klausimais. Šia programa skatiname Kaune ir kituose Lietuvos miestuose, miesteliuose, bendruomenėse, veikiančių kultūros darbuotojų tarpusavio bendradarbiavimą, ryšių mezgimą ir stiprinimą. Kartu suteikiame ir gilesnį žvilgsnį į kultūros pasiūlą Kaune“, – teigia vizitų programos koordinatorė Julija Selezniova.

Organizatoriai tikisi, kad šis, jau antrus metus vyksiantis nemokamas renginys, taps nauja tradicija Kaune ir kiekvienais metais sukvies vis daugiau lankytojų bei dalyvių.

GALERIJA

  • Kauno kultūros mugė kviečia atrasti įvairius kultūros skonius
  • Kauno kultūros mugė kviečia atrasti įvairius kultūros skonius
  • Kauno kultūros mugė kviečia atrasti įvairius kultūros skonius
L. Mykolaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Mėnulis

Psichai nustokit rašinėti nesamones :) Eikit kultūrintis ir pilnatis neveiks.

Med.

Kuo mažiau tų skonių.Kas labai domisi tais skoniais tai nutukę kaip kiaulės.Žmogui daug valgyti nereikia ir prieskonių ko mažiau reikia.Zmogus valgydamas turi jausti ką valgo o ne prieskonius.Neklausykite ir ko mažiau žiūrėkite laidas apie maistą,jo gamybą.Nes maistas sveikiausias virtas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS