Kauno mažajame teatre – spektaklis apie teatro realybę | KaunoDiena.lt

KAUNO MAŽAJAME TEATRE – SPEKTAKLIS APIE TEATRO REALYBĘ

  • 0

Kauno mažajame teatre po pertraukos vėl kuria režisierius Vytautas Balsys. Netrukus vyks jo režisuoto spektaklio „Dirbtinis įkvėpimas“ premjera. Vaidinimas sukurtas pagal paties V. Balsio pjesę.

Spektaklio kūrėjai ironizuodami aiškinasi, ar svajonė gali turėti kainą, ir kokia ji. Režisierius sako, kad jam pačiam ši kaina gerai žinoma. Prieš 5-erius metus esą už pravaikštas iš Kauno mažojo teatro atleistas ir teismuose savo tiesą įrodęs kūrėjas sako, kad vaidinimas – ir apie jį patį.

„Jis susijęs su mano gyvenimu, bet daugiau yra apie teatro mitą ir paslaptį, apie svajonę, kodėl jis traukia, kodėl žmogui reikalingas tas dirbtinumas. Atrodo, sėdėtų gamtoje, žiūrėtų į upelį, bet ne – visi veržiasi, visiems reikia“, – pasakoja režisierius.

Pasak spektaklyje vaidinančio aktoriaus Ramūno Šimukausko, šis spektaklis – ironiška, komiška drama apie šių laikų teatro realybę Lietuvoje.

„Kadangi tai yra pakankamai aktualu ir artima mums visiems, kurie yra teatre, tai tas problemas žinom ir jos su tam tikru mūsų santykiu parodomos“, – sako R. Šimukauskas.

Spektaklio premjera Kauno mažajame teatre – šį penktadienį.

Plačiau – Loretos Mačiulienės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS