Kauno miesto muziejus kviečia iš naujo atrasti J. Gruodžio namus: vyks koncertas, edukacinės veiklos | KaunoDiena.lt

KAUNO MIESTO MUZIEJUS KVIEČIA IŠ NAUJO ATRASTI J. GRUODŽIO NAMUS: VYKS KONCERTAS, EDUKACINĖS VEIKLOS

  • 1

Rugsėjo 10 d. 16 val. Kauno miesto muziejus kviečia iš naujo atrasti Juozo Gruodžio namus bei šalia esantį sodą. Kompozitoriaus namuose (Salako g. 18) vyks edukacinės veiklos, koncertas ir pokalbis su skirtingų kartų kompozitoriais – Giedriumi Kuprevičiumi, Algimantu Kubiliūnu ir Vilte Žakevičiūte.

Lietuvos muziejų kelias jau trečius metus organizuoja programą „Tėvynės ieškojimas“. Šių metų tema – parkų ir sodų menas, kuria siekiama atgaivinti jų kultūrinę atmintį. Prie šios programos jungiasi ir Kauno miesto muziejus, kviesdamas lankytojus išgirsti Juozo Gruodžio namų istorijas ir iš naujo pamatyti šalia esantį sodą.

Renginio metu muziejus kvies dalyvauti ekskursijoje po kompozitoriaus Juozo Gruodžio ir jo žmonos Stasės Gruodienės namus, įsitraukti į interaktyvų edukacinį užsiėmimą, kuriame lankytojai išgirs įdomias ištraukas iš S. Gruodienės dienoraščių bei pasitikrinti žinias nuotaikingoje viktorinoje. Taip pat, kviesime pasiklausyti paskaitos apie unikalų ir nepaprastą J. Gruodžio sodą, o renginį vainikuos koncertas ir pokalbis su Kauno kompozitoriais, J. Gruodžio muzikinės tradicijos tęsėjais.

1932 m. Juozo ir Stasės Gruodžių pasistatytas namas stovi erdviame, vešlioje žalumoje skendinčiame gamtos kampelyje, netoli Neries upės (Salako g. 18). Kompozitorius J. Gruodis šiame name gyveno iki pat mirties 1948 m. ir čia jis kartu su žmona Stase susikūrė savo rojaus kampelį. Tad ir norime pakviesti į renginį, supažindinsiantį ne tik su kompozitoriaus gyvenimu, bet ir su išties įspūdingu sodu.

Renginys nemokamas, galimybių pasas nereikalingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Sekmės pasiskiepijusiems....Bet aš busiu Vilniuje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS