Kauno nacionalinėje filharmonijoje – muzikos šedevro sugrįžimas | KaunoDiena.lt

KAUNO NACIONALINĖJE FILHARMONIJOJE – MUZIKOS ŠEDEVRO SUGRĮŽIMAS

  • 0

Evgeni Bozhanovo sugrįžimas, kurio laukia Lietuvos klausytojai.

Šis bene žymiausias ir daugelio mėgstamiausias fortepijoninės muzikos šedevras, kurio magišką melodiją atpažįsta kone kiekvienas, taps Kauno nacionalinėje filharmonijoje vyksiančio koncerto ašimi.

35-erių bugarų kilmės E.Bozhanovas – vienas iš nedaugelio šiandienos pianistų, kuris klausytojams pateikia visiškai kitokią, individualią kūrinių interpretaciją, užburdamas publiką savo išgaunamų garsų spalvingumu, minties gilumu. Jo atlikimas nepalieka abejingų. Todėl jis šiandien – vienas laukiamiausių atlikėjų pasaulio scenose.

Kūrinius koncertams pianistas renkasi labai atsakingai, išanalizuodamas juos iki pat gelmių. Paradoksalu tai, kad jis niekada neturi paruoštos kūrinio atlikimo koncepcijos. E.Bozhanovas tiki koncerto magišku momentu ir siekia, kad kiekvieno pasirodymo metu įvyktų momentinis muzikinis stebuklas.

Pianistas beveik niekada nekalba apie kūrinio interpretaciją. Jis tiki, kad su muzika yra taip, kaip su jausmais, kurių irgi negali apskaičiuoti ar nuspėti.

Kaip taikiai pastebėjo JAV leidinio "Dallas Morning News" kritikas, "E.Bozhanovas viena muzikine fraze išgauna daugiau garso atspalvių negu dauguma pianistų per visą savo gyvenimą..."

E.Bozhanovas – geriausių orkestrų ir festivalių visame pasaulyje svečias. Vos prieš kelis mėnesius jis kelis vakarus iš eilės koncertavo sausakimšoje Vienos "Musikverein",  reguliariai pasirodo Londono "Royal Albert Hall", Berlyno filharmonijoje, Maskvos didžiosios konservatorijos, pagrindinėse Japonijos, Italijos, JAV, Vokietijos, Belgijos, Italijos ir kitų šalių salėse.

Šio pianisto soliniai koncertai Lietuvoje – neabejotinai didelis įvykis mūsų šalies klasikinės muzikos gyvenime. "Lietuvoje žmonės klausosi širdimi, jie nuoširdžiai išgyvena emocijas ir muziką, todėl gera čia sugrįžti ir groti", – sako į Kauną sugrįšiantis pianistas.


Kas? E.Bozhanovo koncertas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Lakričio 20 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS