Kauno simfoninis orkestras suteiks progą mėgautis populiaria kino filmų muzika | KaunoDiena.lt

KAUNO SIMFONINIS ORKESTRAS SUTEIKS PROGĄ MĖGAUTIS POPULIARIA KINO FILMŲ MUZIKA

Penktadienio vakarą Kauno valstybinėje filharmonijoje, koncerte, kurį rengia Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) (vyr. dirigentas Constantine Orbelianas, JAV, vadovas Algimantas Treikauskas) skambės muzika iš kino filmų: „Titanikas“, „Robinas Hudas“, „Žmogus voras“, „King Kongas“, „Neįmanoma misija“, „Juros periodo parkas“, „Nuostabusis septynetas“, „Šokis su vilkais“, „Kažkur laike“, „Ateivis“ ir kitų.

Ne vienas iš šių filmų muzikos autorių buvo įvertinti prestižiniais apdovanojimais. O koncerto Kauno filharmonijoje metu klausytojai turės galimybę pasimėgauti ne tik nuostabia muzika, bet ir vizualizacijomis, kurios padės dar labiau įsijausti į puikiai pažįstamus garso takelius. Skambės puikiai žinomų filmų garso takeliai, kurie žavi, stebina ir užburia viso pasaulio kino ir muzikos mylėtojus. Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Karolio Variakojo,  atliks populiariausių filmų muziką.

„Muzika – vienas iš galingiausių emocijas sukeliančių veiksnių, skatinantis mus ne tik įsijausti, o gal net susitapatinti su ekrane rodomais herojais bei besikeičiančiomis filmo siužeto linijomis. Sklisdamos garso bangos sukelia ne vien gilų emocinį išgyvenimą, bet ir galybę fizinių pojūčių žmogaus kūne. Prieš beveik šimtmetį tą supratę filmų kompozitoriai ėmė keisti muzikos vaidmenį kino filmų industrijoje. Garsinio kino lūžis įvyko 1933 metais, kai Maxas Steineris sukūrė filmo „King Kongas“ garso takelį. Tai buvo pirmasis kino filmo garso takelis, kuris sinchronizuotas su veiksmu, rodomu ekrane“, – primena KMSO vadovas A. Treikauskas.

Koncerto organizatoriai visus kviečia pasinerti į filmų pasaulį kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru ir mėgautis muzikos galia bei jos sukeliamais pojūčiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

miestelenas

puikus koncertas -ACIU

kaunietis

Niekam neįdomu

Kaunasss

Kauno orkestras vis pateikia malonių naujovių. Šaunuoliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS