Paaiškėjo Kauno rajono kalėdinių eglučių konkurso nugalėtojai | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO KAUNO RAJONO KALĖDINIŲ EGLUČIŲ KONKURSO NUGALĖTOJAI

  • 3

Metams baigiantis, gruodžio 27 d., paaiškėjo Kauno rajono kalėdinių eglučių konkurso nugalėtojai. Organizatorė – Kauno rajono savivaldybė džiaugėsi, kad į trečius metus organizuojamą konkursą įsitraukia vis daugiau gyventojų, bendruomenių, įstaigų ir kitų organizacijų. Konkursu siekta skatinti ne konkurenciją, o kūrybiškumą, bendruomeniškumą ir skleisti Kalėdų dvasią Kauno rajone.

Dalyviai ne tik puošė tradicines žaliaskares, bet ir kūrė įvairiausių formų, stilių ir medžiagų eglutes. Bendruomenės būrėsi, gamino rankų darbo žaisliukus, drauge puošė ir sukūrė tikrą Kalėdų pasaką lauko erdvėse. Daugėjo ir dalyvių, kurie atsižvelgė į aplinkosaugą ir sumeistravo ilgaamžes eglutes ar puošmenoms panaudojo antrines žaliavas.

Eglutės džiugino ne tik kūrėjus, kaimynus ar praeivius, bet ir feisbuko bendruomenę. Čia dalyvių nuotraukos sulaukė ypatingo dėmesio – eglučių galerija grožėjosi daugiau kaip 200 tūkst. žmonių ir balsavo už labiausiai patikusias.

Kūrybiškumas: V. Lasys iš Akademijos sukūrė ledo skulptūrų parką, kuris itin patiko feisbuko bendruomenei. / Organizatorių nuotr.

Pirmą vietą ir 500 eurų piniginį prizą, gavusi 1 513 patiktukų, laimėjo Neveronių bendruomenės centro sukurta Kalėdų pasaka. Antroji vieta ir 300 eurų atiteko Ringaudų bendruomenei už papuoštas gyvas žaliaskares (957 balsai), o trečią (932 balsai) iškovojo Vilkijos miesto eglė, už ją seniūnijai atiteko 200 eurų prizas.

Kitoje – gyventojų iniciatyvų – kategorijoje pirmą vietą (936 balsai) laimėjo Vyčio Lasio iš Akademijos sukurta ledo kompozicija, kurią sudarė ne tik eglutė-tortas, stilizuota ledo guminukų eglė, bet ir imbierinis namelis-ledo arbatinė, ir ledo guminukų bokštas. Už ledo skulptūrų parką V. Lasiui skirtas 500 eurų prizas. Antrą vietą (850 balsai) iškovojo elegantiškoji Dianos Jasilionienės iš Raudondvario eglutė, už kurią autorei atitenka 300 eurų prizas, o trečią vietą (385 balsai) laimėjo Indrės Darškuvienės saldaininė eglutė. Indrės šeimynai už ją skirtas 200 eurų piniginis prizas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

o kur foto?

Ak, tos lenktynės

Visos eglutės yra gražios ir išskirtinės. Bet niekaip negalim be tų spartuoliškų lenktynių, kuri geresnė ir gražesnė. Kada baigsis tas besaikis eglučių lenktyniavimas?

Pravieniškių

O bimbo arfa kelinta?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS