Kūrybos kelionėje – stotelė Kaune | KaunoDiena.lt

KŪRYBOS KELIONĖJE – STOTELĖ KAUNE

  • 0

Projektinėje meno erdvėje "Kabinetas" svečiuojasi tarp Berlyno ir Vilniaus kurianti menininkė Agnė Juodvalkytė.

Pirmoji jaunos menininkės paroda "Traces", kaip ir jos kūryba apskritai, tiria erdvę ir remiasi medžiagiškumu. Pristatomi naujausi kūriniai, įgyvendinti rezidencijoje Norvegijoje.

Pasak žinomos Berlyne įsikūrusios moderniojo meno erdvės "Kunstfabrik HB55" kuratorės Kerstin Godschalk, A. Juodvalkytė garsiausiai leidžia kalbėti drobėms. Įgijus tapybos specialybę Vilniaus dailės akademijoje, jos kelias vedė nuo spalvos žymės iki audeklo materialumo paieškų. Išlaikydama pagarbą, jautrumą ir taikydama žinias, ji lieja prislopintų spalvų paletę, nusagstytą gyvais tonais. Menininkė skalauja, balina, klosto ir lanksto drobę. Naudojamos įvairios medžiagos yra atrandamos visame pasaulyje ir jos močiutės palėpėje. Galutinis vaizdas kupinas kiekvieną audeklo dalį supančių asmeninių istorijų ir išeinantis iš įprastos tapybinės dvimatės erdvės.

Atsitiktinumas ir intuicija

Menininkė ryžtingai į gerąją pusę išverčia tai, kas dažniausiai lieka už uždarų studijos durų. Jos kūryboje veikia atsitiktinumas ir intuicija, atskleidžiamos įvairiausios tapybos technikų galimybės ir formatai. Pasitelkdama neištemptą drobę, kupiną estetinės emocijos ir nepakartojamo lengvumo, Agnė akimirksniu pritraukia žiūrovo dėmesį.

A. Juodvalkytė studijavo tapybą Vilniaus dailės akademijoje ir Ispanijoje. Nuo 2007 m. dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Menininkės kūryba pristatyta Berlyno meno savaitėje "Art Week 2016", menininkų rezidencijoje "#kristallin 18" Austrijoje (2015), "Jaunojo tapytojo prizas" 2014-aisiais, Jaunųjų Baltijos šalių tapytojų konkurse Rygoje (2010) ir kt.


Kas? A.Juodvalkytės paroda "Traces".

Kur? "Kabinete" (A. Mapu g. 20).

Kada? Paroda veiks iki vasario 3 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS