Lapkritį Kaune duris užversiančioje „Fluxus ministerijoje“ – keturios parodos | KaunoDiena.lt

LAPKRITĮ KAUNE DURIS UŽVERSIANČIOJE „FLUXUS MINISTERIJOJE“ – KETURIOS PARODOS

  • 1

Lapkričio mėnesį Kaune duris užversianti „Fluxus ministerija“ kviečia aplankyti net keturias šiuo metu buvusiame „Lituanicos" batų fabrike (Jonavos g. 3) veikiančias parodas.

Pirmoji paroda – „Fluxus ministerijos“ rezidento Gintauto Velykio „Polifaksai – depersonalizacija“. Parodoje demonstruojami darbai yra atspausdinti paties menininko sukonstruotu spausdintuvu, veikiančiu fakso principu. Minėtas įrenginys – antrasis tokio tipo pasaulyje. G.Velykio parodoje demonstruojami pasaulyje ir Lietuvoje žinomų žmonių netradiciniai portretai. Parodą lankytojai galės išvysti iki spalio 18 dienos.

Antroji demonstruojama paroda – šviesaus atminimo fotografo Audriaus Naujokaičio „Orvidų sodyba“. Paroda atidaryta rugsėjo mėnesį, žymaus lietuvių išeivių menininko Jono Meko viešnagės „Fluxus ministerijoje“ metu. „Orvidų sodyba“ – tai žymaus dailininko, grafiko bei fotografo A.Naujokaičio fotografijų paroda iš Viliaus Orvydo sodybos, kuri laikoma savotiška kultūrine oaze. J.Meko nuomone, šį nepaprasta sodyba ne tik gali įkvėpti pasaulio kūrėjus, bet ir yra verta būti įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Šį ekspozicija „Fluxus ministerijoje“ bus demonstruojama iki spalio 18 d.

Iki spalio 26 dienos „Fluxus ministerijos“ lankytojai taip pat turi progą aplankyti Mildos Kiaušaitės personalinę parodą “Dreams”. Ji kviečia persikelti į dėsniams nepavaldų sapnų ir svajonių pasaulį. Tai mėginimas išsinerti iš apibrėžto, racionalaus laikiškumo, kasdieniškų vietų ir objektų aiškumo.

Ketvirtojoje parodoje eksponuojami architektės Rūtos Taraškevičiūtės ir Paryžiaus dailės akademijoje bakalauro bei magistro studijas baigusios Mykolės Ganusauskaitės fotografijos darbai, prabylantys būtojo laiko ir specifine vietos tema.

Judriame ir renginiais turtingame Paryžiuje gyvenanti M. Ganusauskaitė savo kūrybos objektu pasirinko Lietuvos peizažą. Menininkei gimtinės peizažas pirmiausiai siejasi su atitolusiais nuo miesto vaizdais, kurie, anot autorės, yra savitai paženklinti laiko ir todėl su niekuo nesupainiojami. Tuo tarpu R.Taraškevičiūtei gimtojo Kauno architektūra svarbi jos romantizuotos istorijos prasme, kuri gyva apgriuvusiuose miesto pastatuose. Minėtų autorių darbus „Fluxus ministerijoje“ galima pamatyti iki spalio 17 dienos.

Buvusio batų fabriko patalpos yra atviros nuo trečiadienio iki sekmadienio 14–21 valandomis. Įėjimas į visas parodas nemokamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dar

visam pasauly mokosi Niutono dėsnių, kur viename sakoma , kad VEIKSMAS LYGUS ATOVEIKSMIUI.Taigi, reikia tik naudotis ...rusų vykdoma politika ir jų ...parodymu, kaip tą reikia atlikti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS