Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse kviečia į ypatingą Adventinį miestelį | KaunoDiena.lt

LIETUVOS ETNOGRAFIJOS MUZIEJUS RUMŠIŠKĖSE KVIEČIA Į YPATINGĄ ADVENTINĮ MIESTELĮ

  • 1

Snieguotais žingsniais pamažu ateina gruodis... Tuo pačiu prasideda gražiausias ir jaukiausias metų laukimas – Adventas. Tradiciškai tai susikaupimo, apmąstymų ir ramybės metas, taip pat, tai ir pasiruošimo didžiosioms šventėms laikas.

Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse kviečia į ypatingą Adventinį miestelį, kuris vyks du gruodžio savaitgalius – 9–10 ir 16–17 dienomis. Muziejaus miestelis sušvis ir pakvies visus į nepamirštamą nuotykį: jaukiuose nameliuose jūsų lauks daugybę veiklų ir edukacijų paruošę amatininkai – galėsite susiverti, nusipinti, išsivelti ar išsikirpti išskirtinę kalėdinę puošmeną sau ar kitam. O kur dar šventiniai meduoliai arba tradicinių saldainių vyniojimo dirbtuvėlės?

Adventinės muzikos apgaubtoje miestelio aikštėje sušalti neleis jauki laužo šiluma, kvapni arbata ir netikėta „lioterija“, taip pat saldaturgis bagotas, kad Kalėdos būt pilvotos: džiovinti obuoliukai, spanguolės, riešutai ir kiti gardumynai. Gal dar ir riebią silkę kas pasiūlys iš statinės, kad po Kūčių sakytumėt: riebi silkė – žandus vilgė! Žinokite – saldaturgyje nepabuvęs, Kalėdoms nepasiruoši!

Turgus turgum, bet reikia ir dvasią pamaitinti – su Kūčių valgiais, papročiais bei tradicijomis susipažinsite bei kalėdaitį išsikepsite, adventinių žaidimų, būrimų ir giesmių drauge pasimokinsite.

Adventinis miestelis vyks gruodžio 9–10 ir 16–17 dienomis, 12:00–17:00 val. Lietuvos etnografijos muziejuje, Rumšiškėse.

Daugiau informacijos: https://www.llbm.lt/adventinis-miestelis-2023/

Facebook: https://fb.me/e/a3Ql0rUfp

GALERIJA

  • Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse kviečia į ypatingą Adventinį miestelį
  • Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse kviečia į ypatingą Adventinį miestelį
  • Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse kviečia į ypatingą Adventinį miestelį
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Klaipėdai Rumšiškės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS