Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje komisare paskirta „Kaunas 2022“ vadovė V. Vitkienė | KaunoDiena.lt

LIETUVOS KULTŪROS SEZONO PRANCŪZIJOJE KOMISARE PASKIRTA „KAUNAS 2022“ VADOVĖ V. VITKIENĖ

  • 6

Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje 2024 metais komisare paskirta projekto „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

„Paskyrus Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje komisarę, mūsų laukia tolesnis intensyvus ir prasmingas pasiruošimo etapas. Tikiu, kad bendromis pastangomis 2024 metų Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje taps išskirtiniu įvykiu, pratęsiančiu ir stiprinančiu abiejų šalių kultūrinius ryšius“, – pranešime cituojamas kultūros ministras Simonas Kairys.

V. Vitkienė – menotyros mokslų daktarė, tarptautinių meno ir mokslo projektų vadovė, parodų kuratorė, taip pat projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ paraiškos ir įgyvendinimo vadovė.

„Dėl šio kultūros diplomatijos įvykio Prancūzijoje bus giliau (o kai kuriais atvejais naujai) pažinta Lietuvos kultūra, mūsų pasaulėžiūros ir kūrybos temų priežastingumas. Tad pirmiausia turime atrasti taiklius teiginius ar klausimus, kuriais norime prisistatyti“, – teigė ji.

Komisarė kartu su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos kino centru rengs Lietuvos kultūros sezono programą, koordinuos organizacinius klausimus ir programos įgyvendinimą.

„Bendrakūrystės principais grįsta kultūros programa sieksime išryškinti unikalius Lietuvos kultūrinius, geopolitinius, istorinius kontekstus, nepamiršdami demonstruoti vertybinės krypties ir vienybės su Prancūzija bei Europa karo, klimato kaitos, naujojo „tautų kraustymosi“ akivaizdoje. Pagrindinėms temoms išgryninti ir programai parengti turime nedaug laiko, tad procesas, kuris nebėra naujiena tarp kultūros partnerių, nuo šiol vyks intensyviai bendradarbiaujant su kultūros įstaigomis tiek Lietuvoje, tiek Prancūzijoje“, – pažymi V. Vitkienė.

Lietuvos kultūros sezoną Prancūzijoje koordinuoja Lietuvos kultūros institutas, kino programą koordinuoja Lietuvos kino centras, svarbiausias partneris Prancūzijoje – Prancūzų institutas Paryžiuje. Šios institucijos yra atsakingos už abiejų šalių meno kūrėjų ir kultūros organizacijų įtraukimą ir Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje 2024 metais programos parengimą bei komunikavimą.

Pasak ministerijos, tais pačiais metais bendradarbiaujant su partneriais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje planuojama plačiau pristatyti Prancūzijos kultūrą.

Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje bus organizuojamas nuo 2024 metų rugsėjo iki gruodžio mėnesio Paryžiuje, Marselyje, Lione, Klermon-Ferane ir kituose miestuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tai

...kam savivaldybė pratęsė "Kaunas 2022" kontorai patalpų Laisvės alėjoje panaudą kitiems metams, kam pinigus skiria, atseit, projekto, kur DIRBA DAUGIAU KAIP 90 DARBUOTOJŲ "užbaigimui", jei tekstilininkė keliaus į Paryžių leisti Lietuvos pinigus?

Pasikėlusi

Ir nachališka asaba. Ministro Kairio draugelė, jai jau seniai pažadėtas aukštas postas Europoje, visiems gyrėsi, kad tik ten bus suprasta ir įvertinta.

kauniete

Daktarė kuratorė konservatorė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS