M. Levickio koncerto Kauno požemiuose akimirkos (vaizdo įrašas) | KaunoDiena.lt

M. LEVICKIO KONCERTO KAUNO POŽEMIUOSE AKIMIRKOS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

„Muzika, nuo kurios nepabėgsi“, - toks šių metų festivalio „Akordeono muzikos savaitė“ šūkis ir neįprastos erdvės, kuriose vyks koncertai, nulėmė pirmojo pasirodymo vietą: festivalio iniciatorius ir meno vadovas, akordeonistas Martynas Levickis surengė efektingą koncertą Kauno autobusų stoties požeminėje aikštelėje. Šiandien pristatomos gražiausios šio renginio akimirkos.

Netikėtas pasirodymas buvo „Akordeono muzikos savaitės“ įžanginis akordas. Pabrėždamas, kad šio festivalio metu muzika brausis į netradicines erdves, M.Levickis su styginių kvartetu „SinChronic“ sutartą valandą į požeminę automobilių stovėjimo aikštelę atvažiavo juodu ir baltu, kaip akordeono klavišai, „Alfa Romeo“ sedanais „Giulia“.

Odiniais drabužiais vilkintis M. Levickis ir jam talkinę muzikantai atliko kelis temperamentingus kūrinius kino prožektoriais apstatytoje scenoje ir trumpai pristatė „Akordeono muzikos savaitės“ koncertus, kurie vyks Vilniuje ir Kaune rugpjūčio 27-rugsėjo 3 dienomis. Jų metu muzika skambės Kauno zoologijos sode ir Vilniaus senamiesčio panoraminėje aikštelėje „Terasa 360“, geležinkelio stoties laukiamojoje salėje ir lokomotyvų remonto depe, verslo centre „K29“, „Halės“ turgavietėje, Centriniame pašte ir šv. Kotrynos bažnyčioje.

M. Levickis pats mėgsta groti neįprastose vietose, todėl įžanginis koncertas stoties požemiuose jam paliko įspūdį. „Tai buvo svajonės išsipildymas: viename interviu aš pasakiau, kad norėčiau surengti koncertą po žeme. Kai tik pasirodė straipsnis, man paskambino iš Kauno autobusų stoties ir pasiūlė tokią galimybę. Be to, aš visada svajojau pavairuoti autobusą. „Kautra“ man suteikė progą tai padaryti. Tiesa, uždaroje aikštelėje, niekam nekėliau grėsmės“, – juokavo M. Levickis, stotyje pristatydamas akordeono muzikos festivalį.

Ten buvo pristatyta ir naujoji festivalio vizualizacija: menininko Algio Kriščiūno sukurtame paveiksle pavaizduota mergina, vardu Muzika, plasnojanti akordeono sparnais. „Miestas, kuriame skamba muzika, yra gyvas ir ten bus gera gyventi. Atsibusti su nuotaika, dirbti su užsidegimu ir užmigti su šypsena“, – įsitikinęs A. Kriščiūnas.

Festivalio bilietus platina „Tiketa“. Daugiau informacijos apie programą ir atlikėjus - akordeonosavaite.lt.

GALERIJA

  • M. Levickio koncerto Kauno požemiuose akimirkos <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • M. Levickio koncerto Kauno požemiuose akimirkos <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • M. Levickio koncerto Kauno požemiuose akimirkos <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS