Madų šou triumfavo kaunietis | KaunoDiena.lt

MADŲ ŠOU TRIUMFAVO KAUNIETIS

  • 2

Jau antrą kartą Vilniuje į miestą išeiti pakvietęs stilistinių idėjų šou “Exit To The City” paskelbė nugalėtoją: juo tapo kaunietis plaukų stilistas Aivaras Grušas su originalia kolekcija “Naujosios gentys”.

Šou, kuriame susipina progresyvi mada, šviesų, vaizdo, garso ir šokio spektaklis – tokią koncepciją Exit To The City išlaikė ir šiemet, šeštadienio vakarą sukvietęs veik tūkstantį svečių į kelionę pojūčiais.

Savo kolekcijas iš viso per vakarą pristatė devynios komandos, pateikusios nestandartinių sprendimų, originalių įžvalgų ar net provokacijų scenoje.

Nuo stogų dangos iki trynukių

Penkios konkursinės dalies komandos savo temoms atskleisti ieškojo pačių įvairiausių išraiškos būdu – nuo dujokaukių, kostiumų iš stogo dangos medžiagų, iki modeliams pasirinktų dvynių ir net trynukių.

Grimuotoja Rakickaja kolekcijoje “Figūrinės struktūros” piešė baltų reljefinių struktūrų paveikslą.

Jungtinė “Mados Akademijos” stilisčių komanda žaidė sintetinėmis spalvomis ir kūrė kontrastus ne tik iš LED’ais švytinčių konstrukcijų, bet ir per kūno tapybą.

Alytiškė Ieva Guzė analizavo mirties ir gimimo temas kolekcijoje “Tuštuma”, kai kuriuos kostiumus sukūrusi iš stogų dengimo medžiagu. Kolekcijos modeliu tapo ir aktorė Eglė Špokaitė, kuri scenoje debiutavo kaip gyvai dainuojanti vokalistė.

Mados scenoje savo debiutinę kolekciją pristatę “Floristai ant ribos” pademonstravo puikiausią, absoliučiai netradicinį augalų ir jų detalių derinimo kostiume pavyzdį. Kolekcijai, pavadinimu "Naive", demonstruoti floristas Antanas Mažonas pasikvietė modelius dvynes ir trynukes.

Komisijos sprendimu vakaro nugalėtoju tapęs plaukų stilistas A. Grušas savo temą “Naujosios gentys” atskleidė per dujokaukėmis ir ilgais mezginiais  papuoštus modelius bei apokaliptinę nuotaką.

Provokavo, inspiravo ir žavėjo

Vakaro svečiai – komandos, nedalyvavusios konkursinėje dalyje ir pristačiusios savo kūrybiška žvilgsnį į mados performansą.

Grimuotoja Laura Kreivytė pademonstravo aukščiausią grimo pilotažą: jos trys modeliai atspindėjo tris moteris-lėles – porcelianinę lėlę, guminę lėlę ir vudu lėlę bei sukėlė tikrą publikos ažiotažą.

Mados chuliganai "Hair Cocktail Bar" iš Užupio respublikos sukūrė tikrą fluxus scenoje ir provokavo žiūrovus savo socialiniu eksperimentu “Princesė iš Šeškinės. 2Atostogos”.

Praeitų metų “Exit To The City” nugalėtojai “My Studio” šiemet atspindėjo tvaraus miesto, ekologijos ir ateities miesto vizijas skaidrumo kupinoje kolekcijoje “Transparency”.

Vakaro šeimininkai, kūrybinė komanda "A-TWINS", dar kartą kilstelėjo kokybiško meno kartelę, pristatydami kolekciją "Censored Personality", kuriai konstrukcijas kūrė architektas Danielius Sodeika, o kostiumus – talentingasis dizaineris Vilius Venckevičius.

GALERIJA

  • Madų šou triumfavo kaunietis
  • Madų šou triumfavo kaunietis
  • Madų šou triumfavo kaunietis
L. Masio ir T. Viršilo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ww

Cia kaip spektaklis,paziurejai ir... arba istrigo arba ne. Sitas sou su savo nestandartiniais elementais,manau, tikrai istrigo ziurovams.

nieko

įdomaus.Kam kurti tai,ko niekas nenešios?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS