Menininkas nupiešė „Nachaliavu“ pravardžiuojamą kaunietį | KaunoDiena.lt

MENININKAS NUPIEŠĖ "NACHALIAVU" PRAVARDŽIUOJAMĄ KAUNIETĮ

Geriausio meninio kūrinio konkursui dailininkas Gytautas Balkevičius nusprendė įamžinti "Nemokamų pietų ekspertu" arba "Nachaliavu" pravardžiuojamą Romualdą Stavskį.

Kodėl G.Balkevičius pasirinko savo kūriniui tokį netradicinį, nors ir savotiškai garsų kaunietį?

"Jo paveikslą ketinau nešti į geriausio kūrinio konkursą, kuris vasario 16 dieną bus renkamas Kauno paveikslų galerijoje. Romualdą Stavskį žino daugelis kauniečių. Jis – charakteringų, išraiškingų bruožų. Beje, neblogai išmano meną, ir jį pažįsta daugelis menininkų, – savo pasirinkimą aiškino G.Balkevičius. –  Stavskis – dabartinės Lietuvos veidas ir savotiškas ryšys su pasaulio aktualijomis."

R. Stavskis – itin dažnas svečias įvairių parodų, renginių atidarymuose bei pristatymuose, taip pat prie Santuokų rūmų vestuvininkus sveikinančių svečių ir draugų būryje ar laidotuvių ceremonijose.

Jį galima pamatyti dažniausiai ten, kur galima nemokamai pavalgyti ir išgerti. Tokį neįprastą amplua antrą neįgalumo grupę turintis vyras, kaip mums sakė, pasirinko jau labai seniai.

Jau seniai svajonių neturintis ir su mama dviejų kambarių bute gyvenantis R.Stavskis nekantriai laukia ir G.Balkevičiaus parodos. Kokia jo reakcija buvo išvydus savo portretą?

"Geras, nu, geras!" – Romualdo žodžius kartojo G.Balkevičius, pažadėjęs ateiti į kovo mėnesį vyksiančios tapytojo parodos atidarymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Joris

Stavskis – dabartinės Lietuvos veidas ir savotiškas ryšys su pasaulio aktualijomis. Kas per idiotas taip parašytų :D

Boni

Vertybės:jeigu sažiningai gyveni ir dirbi esi nevertas dėmesio.Visokiausi apsimetėliai,vagys,pusiaudurniai-žvaigždės....

Mikis

ooo, sitas gerulis, zinoma persona ir panasus:))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS