Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti | KaunoDiena.lt

METAI KARE: VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETAS KVIEČIA Į RENGINIUS UKRAINAI PALAIKYTI

Vasario 24-ąją atsidursime siaubingos datos akivaizdoje – prieš metus Rusija pradėjo nepagrįstą ir neteisėtą karą, bandydama sunaikinti Ukrainą kaip valstybę ir kėsindamasi į Europos bei pasaulio saugumą ir taikią ateitį. Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) kviečia solidarizuotis su laisvės siekiančia Ukraina ir dalyvauti ją palaikančiuose renginiuose.

Diskutuos apie energetiką ir teisingumą

Penktadienio ryte, nuo 10 val., VDU tiesiogiai transliuos tarptautinį forumą „Prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulė: bendri Ukrainos ir Lietuvos veiksmai siekiant ilgalaikės taikos“.

Pagrindinis forumo tikslas – diskutuoti apie praktinį demokratinės bendruomenės įsitraukimą, remiant Ukrainos pastangas ir Ukrainos prezidento pasiūlytą „Taikos formulę“ užtikrinant ilgalaikę taiką Europoje ir pasaulyje.

Forumą pasveikins Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Forume vyksiančiose diskusijose politikai, diplomatai, teisininkai ir mokslininkai spręs Ukrainos energetikos sektoriaus iššūkius ir ieškos būdų, kaip užtikrinti Rusijos atskaitomybę už karo ir žmogaus teisių nusikaltimus.

Forumo transliacija vyks vasario 24 d. nuo 10 val. VDU „Youtube“ kanale. Forumo programa.

J. Petronio nuotr. 

Šviesim ir skambinsim

18.30 val. VDU Studentų atstovybė kartu su ne pelno organizacija „Laisvė šviečia",  Mindaugu Reinikiu ir Algirdu Stoniu, kviečia į akciją Vienybės aikštėje „LAISVĖ ŠVIEČIA 2023 KAUNAS. RADAROM“. Renginyje pasirodys atlikėjai „Flash Voyage“, „Thundertale“, „Gebrasy“, „Hansanova“ ir Gabrielė Vilkickytė“.

„Vasario 24-oji krauju įrašyta į modernaus ir demokratiško pasaulio istoriją, kuomet paryčiais sovietmečio tironas nusitaikė į strateginius Ukrainos gynybos objektus ir visą laisvąjį pasaulį. Žuvo ir žūsta tūkstančiai nekaltų žmonių, kankinamos ir niekinamos moterys, vaikai. Nesuvokiamas žiaurumas nepalaužė valios gintis, negana to, Ukraina sutelkė laisvei neabejingus žmones visame pasaulyje. Ukrainos laisvė yra mūsų laisvė. Todėl nesustokime!“ – teigia organizatoriai.

Į renginį prašoma ateiti pasiruošus: su vėliavomis, transparantais, žvakėmis ar žibintuvėliais. Taip pat – su mobiliaisiais telefonais, kuriais kviečiama šviesti ir skambinti 1482, aukojant akcijai RADAROM.

Peržiūra ir susitikimas su režisieriumi

Vasario 28 d., antradienį, 11.15 val. JAV ambasada kviečia į nemokamą dokumentinio filmo „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ seansą ir susitikimą su režisieriumi Jevgenijum Afinejevskiu VDU Daugiafunkciame mokslo ir studijų centre (Putvinskio g. 23), 106 auditorijoje.

Dokumentinė juosta „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ pasakoja apie nuo 2014-ųjų metų Rusijos vykdomą agresiją prieš Ukrainą ir ragina į invazijos sukeltą humanitarinę krizę pažvelgti ukrainiečių žurnalistų, karių, gydytojų, menininkų, savanorių, dvasininkų, vaikų ir motinų akimis.

Sukrečiantys vaizdai, kuriuos visas pasaulis sekė žiniasklaidoje nuo pat praėjusių metų vasario 24-osios, ir išskirtiniai interviu su žmonėmis, paliestais besitęsiančio karo, „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ atskleidžia Ukrainos vienybės dvasią net ir tamsiausiomis šalies valandomis bei meta iššūkį tarptautinei bendruomenei kartu pasipriešinti tironijai.

2022 m. sukurtas ir jau ne vieną apdovanojimą pelnęs filmas „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ bus rodomas ukrainiečių ir rusų kalbomis su subtitrais lietuvių ir anglų kalbomis.

GALERIJA

  • Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti
  • Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti
  • Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti
  • Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti
  • Metai kare: Vytauto Didžiojo universitetas kviečia į renginius Ukrainai palaikyti
J. Petronio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

<<<<<<<b

Nejaugi tiek daug tautiečių kruvinom rankom? Krabai rankų nekruvina....Rankos kruvinos būna tų ,kurie platina narkotikus ir apginkluoja , palaiko karą , skatina neapykantą , kiršina....na viskas kas surišta su įsikišimu į kitų konfliktus ir ypač ,kai patys pradeda lysti...VISŲ TOKIŲ RANKOS GERIAUSIU ATVEJU SUTEPTOS ,NORS PAPRASTAI KRUVINOS....

Anonimas

Mirtis fasistinei Amerikai. Mirtis fasistinei ES. Mirtis fasistinei Okrainai. S L O V E R U S I J A I.

nuomonė

Šaunuoliai,visi visi,padedame,remiame,padėsime,padėkime teroristus,žudikus nugalėti,kad daugiau nedrįstų eiti,plėšti,žudyti,okupuoti,naikinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS