Muzikantas D. Narauskas kauniečius panardino į būgnų magiją | KaunoDiena.lt

MUZIKANTAS D. NARAUSKAS KAUNIEČIUS PANARDINO Į BŪGNŲ MAGIJĄ

Rugsėjo 8 dieną Laisvės alėjoje, ant Soboro laiptų, susirinko nemažas būrys žmonių. Čia vyko pirmasis ir greičiausiai paskutinis šiais metais organizuojamas būgnų vakaras.

,,Visada ieškojau tokios bendruomenės, kurioje galėčiau gerai praleisti laiką. Manau, jog tam radau puikią vietą“, – atvirauja Neringa, į renginį atvykusi su sūnumi Sauliumi.

Renginio idėja pradėta gvildenti dar 2017 metų vasarą, tačiau po kelių susitikimų viskas nutrūko. Po metų tylos renginio organizatoriui Danieliui Narauskui ši mintis neiškrito iš galvos, tik, pasak jo, nebuvo didelės motyvacijos vėl burti žmones.

,,2018 metais nuvykau į Kernavę pas tokį, pavadinkime, šamaną. Po jo meditacijos ir būgnų prasigrojimo prasitariau, jog taip pat kurį laiką groju būgnais ir kad šis laikotarpis man nėra lengvas“, – pasakojo jis.

Judviejų pokalbis buvo paskata nemesti šios idėjos ir vėl pradėti veiklą.

Šamanas patarė man nieko nelaukti ir kviesti žmones groti, nes per būgnus įvyksta išsivalymas. 

,,Šamanas patarė man nieko nelaukti ir kviesti žmones groti, nes per būgnus įvyksta išsivalymas. Taip ir padariau“, – pažymi Danielius.

Anot organizatoriaus viskas vyko gana paprastai – Facebook‘e sukurtu renginiu pradėjo domėtis žmonės, o to pasekmė – vos keli laisvi savaitgaliai vasaros laikotarpiu.

,,Būgnų vakaruose dalyvauju jau ilgą laiką. Prieš tai niekada nebuvau grojęs, bet Danieliaus dėka išmokau ir pamėgau šiuos instrumentus“, – teigė kaunietis Rokas.

R. Šakarnytės nuotr.  

O ir renginio vieta nebuvo parinkta atsitiktinai.

,,Man norėjosi atviros vietos, kad žmonės, iš anksčiau nepasidomėję apie šį renginį, galėtų ateiti ir prisijungti. O Soboro laiptukai tam nuostabi vieta“, – kalbėjo atlikėjas.

Pasak senjoro Vytauto, būgnų vakarai jam leido prisiminti jaunystės laikus.

,,Išėjau į Laisvės alėją ir pamačiau kažką naujo. Vėliau prisiminiau, kad ir pats kadaise grojau būgnais. Ir nors tada nepasirinkau muzikos kelio, dabar galiu daryti, ką noriu“, – juokavo jis.

Būgnų vakaras neapribojamas programos ar laiko rėmais. Viskas vyksta laisva forma.

,,Mes susirenkame ir iš karto pradedame groti, o tai ir patinka žmonėms. Čia nėra jokių taisyklių, išskyrus vieną – reikia pataikyti į ritmą, o ir grojame tol, kol smagu“, – dalinosi muzikantas.

Renginys atviras visiems, todėl čia grojant būgnais galima sutikti ir mažiausius.

,,Mano antrokas sūnus išreiškė norą groti būgnais. Pamaniau, jog čia bus jo proga išbandyti savo jėgas“, – pasakojo mama Ernesta.

Danielius tikino, kad svarbiausia susikurti tokią aplinką, kurioje kiekvienas – mokantis ar nemokantis groti – galėtų prisijungti ir jaustis lygiavertis.

,,Tai nėra konkursas, kuriame turime varžytis. Siekiu, kad tokiuose vakaruose žmonės atrastų meilę muzikai ir ritmui“, – aiškino organizatorius.

Renginys žmonėms suteikia daugiau nei tik gerą laiką – muzika veikia kaip terapija, padedanti išgyventi sunkius laikotarpius.

,,Nesumeluosiu sakydamas, kad bent dešimt žmonių man yra į akis sakę, kad būgnų vakarai jiems yra kaip terapija, kuri padėjo pereiti įvairius sunkumus ar net depresiją“, – sakė D. Narauskas.

Būgnų vakarai skirti pažadinti meilę muzikai, ritmui, išlaisvinti improvizaciją ir kūrybinę laisvę. Faktas, jog vienoje vietoje gali ir lavinti grojimo įgūdžius, ir linksmai praleisti laiką, vilioja žmones burtis metai iš metų.

GALERIJA

  • Muzikantas D. Narauskas kauniečius panardino į būgnų magiją
R. Šakarnytės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS