Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“ | KaunoDiena.lt

MUZIKOS GURMANUS „VIKONDA GRUPĖ“ RYTOJ KVIEČIA Į „DŽIAZO GATVĘ“

Jau 34-tą pavasarį Kaunas tapo Lietuvos džiazo sostine – muzikos gurmanus čia vėl subūrė tarptautinio „Kaunas Jazz“ festivalio renginiai. „Programoje – aukščiausio meninio, profesinio lygio Lietuvos džiazo kūrėjai ir pasaulio džiazo meistrai“, – sako įspūdingo muzikos renginio, užgimusio kartu su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimu, organizatoriai, kviečiantys išgirsti ne tik mūsų šalies atlikėjus, bet ir svečius iš JAV, Brazilijos, Kubos, Prancūzijos bei kaimyninės Lenkijos.

Aukščiausia džiazo kokybe ir stilių įvairove išsiskiriantis festivalis 10-tą kartą pradžiugins ir šokio gerbėjus. Rytoj, balandžio 27 d., šeštadienį, publikos laukia trys „Džiazo gatvės“ scenos, kuriose pasirodymus surengs muzikantai bei šokėjai iš įvairių Lietuvos miestų. Šis išskirtinio prieskonio festivaliui suteikiantis projektas „Džiazo gatvė“, dovanos renginius trijose mažosiose „Kaunas Jazz“ scenose. Į šiuos renginius Jus kviečia jau penktą kartą „Kaunas Jazz“ ištikimai remianti bei aukštos kokybės kultūros renginių tradiciją palaikanti „Vikonda grupė“.

Vienoje scenoje – baletas ir breikas

Beveik 10-metį „Kaunas Jazz“ festivalio organizatorių komandoje su didžiuliu įkvėpimu darbuojasi ir „Vikonda grupei“ priklausančio Kėdainių konservų fabriko produktų vadybininkas Vytenis Čimielius. Pašnekovas pasidalino, kaip kilo mintis muzikos festivalį nuspalvinti šokių ritmais.

Beveik 10-metį „Kaunas Jazz“ festivalio organizatorių komandoje su didžiuliu įkvėpimu darbuojasi ir „Vikonda grupei“ priklausančio Kėdainių konservų fabriko produktų vadybininkas Vytenis Čimielius (trečias iš kairės). Nuotraukoje jis su Richard Bona ir Alfredo Rodriguez trio. Richard Bona – garsus džiazo bosistas ir kompozitorius, pelnęs netgi „Grammy“ apdovanojimą. Asmeninio archyvo nuotr.

„Festivalis suburia labai skirtingą auditoriją. Žinojome, jog Kaune ir visoje Lietuvoje gyvuoja stipri šokių kultūra, todėl nusprendėme festivalį papildyti šokių scena, kurioje galėtų pasirodyti pačių įvairiausių stilių šokėjai.

Viena iš šio renginio dalių – šokių kovos, kurios išskirtinės tuo, kad čia nėra jokių kategorijų – scenoje vienas prieš kitą gali šokti net baleto ir breiko šokėjai“, – intrigavo V. Čimielius.

Šokių kovų dalyviai kasmet varžosi dėl prizų bei titulų. Renginio „Džiazo gatvė“ rėmėjai „Vikonda grupei“ priklausanti „Dadu“ ledus gaminanti bendrovė „Vikeda“ tris pirmąsias prizines šokių kovų vietas pelniusiems dalyviams įsteigs piniginius prizus.

„Vikonda grupės“ nuotr.

Kuo pasimėgauti, ras kiekvienas

Šeštadienį energingų džiazo melodijų programomis bei naujomis muzikinėmis patirtimis vilios šios „Džiazo gatvės“ erdvės: „Vikonda FUSION“ scena (ties Laisvės al. 68), „Vikonda FREE“ scena (ties Vasario 16-osios g.) ir meile šokiui kiekvieną įkvėpsianti „Vikonda MODERN“ scena (Vienybės a.), kurioje publika išvys lindihopo, bačatos ir salsos šokėjus, o vėliau – ir minėtąsias šokių varžybas.

„Vikonda grupės“ nuotr.

Nuo choro iki džiazo

Solidžią patirtį organizuojant vieną ryškiausių Lietuvos muzikos renginių sukaupęs V. Čimielius nustebina atskleidęs, jog pats negroja nė vienu instrumentu, vis tik jam muzika – gyvenimą skirtingų spalvų pripildantis malonumas.

„Aš pats nesu baigęs muzikos mokyklos ir nemoku groti jokiu muzikos instrumentu. Mano patirtis scenoje – studijų laikais lankytas universiteto choras, – šypsojosi pašnekovas. – Vis tik domėtis muzika man patinka, tai mano hobis.

Pirmą kartą dar vaikystėje į nemokamus džiazo koncertus mane nusivedė vyresnė sesuo, paskui džiazo festivalyje lankiausi jau su draugais. Ilgainiui muzika tapo svarbia mano kasdienybės dalimi.“

„Vikonda grupės“ nuotr.

Klausytojas tapo organizatoriumi

Daug metų Kauno džiazo festivalyje kaip klausytojas lankęsis V. Čimielius, panoro ir pats prisidėti kuriant šį įstabų muzikos renginį.

„Susisiekiau su festivalio organizatoriais ir pasiteiravau, galbūt jiems reikia papildomų rankų. Susitikome pasikalbėti ir mane pakvietė prisijungti, – pasakojo 2015-aisiais pirmą kartą džiazo festivalio organizatorių komandoje debiutavęs V. Čimielius. – Iš pradžių buvau atsakingas už visą festivalyje koncertuosiančių užsienio atlikėjų viešnagės kuravimą: nuo sutikimo oro uoste, pietų, vakarėlių po koncertų iki išvykimo. Vėliau man paskyrė rūpintis projektu „Džiazo gatvė“, o dabar aš jau svariai prisidedu ir ruošiant bei organizuojant visą festivalio programą.“

„Vikonda grupės“ nuotr.

Bendrauja su pasaulinėmis žvaigždėmis

Darbą „Vikonda grupės“ Kėdainių konservų fabrike ir „Kaunas Jazz“ organizatorių komandoje sėkmingai suderinantis V. Čmielius sako, jog pamatyti didžiausio Lietuvos džiazo festivalio virtuvę ir tapti šio ypatingo įvykio dalimi – neeilinė patirtis.

„Prisidėti organizuojant šį festivalį, paliesti, pamatyti viską iš vidaus, turėti galimybę susipažinti su įvairiais užsienio atlikėjais ir galiausiai – sukurti tokią kultūrinę vertę Kauno bei kitų Lietuvos miestų klausytojams man yra labai įdomu bei reikšminga, – pasidalino V. Čimielius ir išdavė, kurio festivalio koncerto labiausiai laukia jis pats. – Balandžio 28 d., sekmadienį, Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks didysis festivalio koncertas. Čia pasirodys net penkias „Grammy“ statulėles pelniusi muzikos grupė „Snarky Puppy“ iš JAV. Džiaugiuosi, kad ir man pačiam teko daug prisidėti organizuojant šį koncertą. O tokius žinomus atlikėjus prisikviesti į Lietuvą yra labai sudėtinga, tad malonu, jog mums pavyksta. Taigi visus kviečiu ateiti ir išgirsti.“

GALERIJA

  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
  • Muzikos gurmanus „Vikonda grupė“ rytoj kviečia į „Džiazo gatvę“
„Vikonda grupės“ ir V. Čimieliaus asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Faktas

Juodais pinigais mokės vokeliuose.

Nu jo na ja

Nusene atvažiuos

tas juodas nuotraukoj su gitara

irgi is kedainiu konservu turbut
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS