Nauji atspalviai su A. ir G.Arbačiauskais | KaunoDiena.lt

NAUJI ATSPALVIAI SU A. IR G.ARBAČIAUSKAIS

  • 0

Jau daugiau kaip du dešimtmečius teatre dirbantis Giedrius Arbačiauskas – ne vien talentingas aktorius, bet ir dainuojamosios poezijos kūrėjas bei atlikėjas. Šiais gebėjimais menininkas pasidalys ir su kauniečiais.

Pirmoji artima G.Arbačiausko pažintis su gitara įvyko jam sulaukus dvylikos metų, pirmosios dainos susidėjo iš Janinos Degutytės tekstų. Taip gimė meilė ir pagarba moderniųjų lietuvių poetų tekstams, pagal kuriuos sukūrė visas dainas.

Nuo 2007 m. G.Arbačiauskas kuria kartu su žmona Agne – profesionalia violončelininke, lygiai taip pat mylinčia dainuojamąją poeziją. "Nuo vaikystės klausiausi Vytauto Kernagio dainų, mokėjau jas visas mintinai. Mano aplinkoje visuomet skambėjo muzika. Nemažą plokštelių kolekciją turėjo tėtis su mama, vėliau, besimokydama Kaune, ėmiau kaupti savo plokštelių kolekciją. Tėtis mokė išgirsti atskirus instrumentus, muzikos stilius", – sako A.Arbačiauskienė.

Idėja groti duetu gimė abiem, vis dėlto pasiekti tobulą skambesį nebuvo lengva: Giedrius aiškiai įsivaizduoja, kaip turėtų skambėti daina, tačiau negali pateikti natų, o Agnė buvo pratusi groti iš natų. "Taip mes tapome vienas kito padėjėjais, aš moku užrašyti dainą natomis, suteikti jai formą, o Giedrius išmokė mane laisviau groti, improvizuoti", – pasakoja A.Arbačiauskienė.

Sutuoktinių programa – bardų dainuojamosios poezijos dainos. Šiltas G.Arbačiausko balsas, papildomas violončelės garsų, ramios, švelnios, jausmingos eilės, kurias skaito tarp atliekamų dainų abu atlikėjai, tai tarsi dviejų širdžių pokalbis poezijos ir dainos forma. Muzika – A.ir G.Arbačiauskų, eilės – J.Degutytės, Henriko Radausko, Antano Jonyno, Tomo Venslovos ir kitų poetų.

Nuo 2007-ųjų gyvuojantį duetą šiemet papildė Marius Salynas (fortepijonas, klavišiniai, gitara, aranžuotė) ir Gediminas Stankevičius (perkusija). Šių muzikantų dėka dueto dainos suskamba kitaip nei iki šiol. Nauji garsai (fortepijonas ir perkusija) suteikė kitokios nuotaikos ir kitą koncertinės programos pavadinimą "Nauji atspalviai".


Kas: Koncertas "Nauji atspalviai";

Kur: Teatro klube (Vilniaus g. 22);

Kada: gegužės 31 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS