Operos karaliaus P. Domingo dovana – vasario 16-osios koncertas Lietuvoje | KaunoDiena.lt

OPEROS KARALIAUS P. DOMINGO DOVANA – VASARIO 16-OSIOS KONCERTAS LIETUVOJE

  • 1

Vienas geriausių pasaulyje operos solistų Placido Domingo Lietuvai paruošė išskirtinę dovaną. Operos žvaigždė patvirtino, kad vasario 16 d. surengs ypatingą koncertą mūsų šalyje. P. Domingo, kurį muzikos kritikai vadina operos karaliumi ir geriausiu operos solistu pasaulyje, vienintelį pasirodymą su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO) surengs didžiausioje „Žalgirio“ arenoje Kaune.

„Didžiuojamės galėdami oficialiai patvirtinti, kad Placido Domingo pirmą kartą koncertuos Lietuvoje. Neabejojame, kad įspūdingais pasirodymais garsėjantis operos solistas nustebins ne tik ištikimiausius klasikinės muzikos gerbėjus, bet ir visus melomanus. Ypač džiaugiamės, kad operos grando ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro bendras koncertas vyks visiems svarbią vasario 16-ąją – Valstybės atkūrimo dieną – nacionalinės Lietuvos šventės metu. Neabejojame, kad tai bus vienas įspūdingiausių koncertų mūsų šalies istorijoje“, – sakė koncertų organizatoriaus „Live Nation Lietuva“ vadovas Deividas Afarjanc.

Bilietus į abejingų nepaliksiantį Placido Domingo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą nuo balandžio 26 d. 10 val. ryto bus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose ir internetu: www.bilietai.lt. Dieną anksčiau, balandžio 25 d., su specialiu kodu išankstinius bilietus galės įsigyti registruoti „Live Nation Lietuva“ fanų klubo nariai.

Operos karalius

Plácido Domingo visų pirma yra operos dainininkas, solo koncertuose atliekantis operos arijas ir geriausius Vienos operečių, Brodvėjaus klasikinių pastatymų ir tradicinės ispaniškos sarsuelos kūrinius. Ypač gausioje ir įvairioje programoje netrūksta pačių žinomiausių klasikinės muzikos brangakmenių, kuriuos per savo ilgametę karjerą solistas yra atlikęs ne vieną tūkstantį kartų.

Plácido Domingo, kurio talentas yra įvertintas net 12 „Grammy“ ir 2 „Emmy“ apdovanojimais, gimė 1941 m. sausio 21 d. Madrido priemiestyje (Ispanija). Vadovavęs geriausiems pasaulio orkestrams ir įkūnijęs net 149 skirtingus operos vaidmenis, P. Domingo augo labai muzikalioje šeimoje. Jo tėvas, Plácido Domingo vyresnysis, buvo iš Saragosos kilęs operos baritonas, o motina, Pepita Embil, buvo tradicinės ispaniškos sarsuelos žvaigždė.

Būsimasis operos karalius ir jo jaunesnioji sesuo Mari Pepa džiaugėsi laiminga vaikyste, kurios netemdė dažnos tėvų gastrolės, nes tuo metu juos prižiūrėjo dėdės ir tetos. „Prisimenu tą gerą saugumo jausmą, kai gyvenimo kasdienybė susidėjo iš trijų svarbiausių dalykų: namų, mokyklos ir žaidimų parke“, – prisimena vaikystę P. Domingo.

Kai P. Domingo suėjo 8-eri, jis su šeima persikėlė gyventi į Meksiką, kur „Mexico City“ konservatorijoje mokėsi groti pianinu ir diriguoti. Dėstytojai iškart pastebėjo išskirtinį būsimo operos karaliaus balsą ir netrukus P. Domingo debiutavo Monterėjaus operoje, vėliau beveik trejus metus koncertavo kartu su Izraelio nacionaline opera.

Daugiau nei 3900 pasirodymų

Plácido Domingo yra pasaulinį pripažinimą pelnęs ir daugybe talentų apdovanotas artistas. P. Domingo, kritikų vadinamas geriausiu ir įtakingiausiu dainuojančiu aktoriumi operos istorijoje, taip pat yra talentingas dirigentas ir vienas iš geriausių operos vadovų, besirūpinantis „Los Angeles Opera“ namais.

P. Domingo per savo įspūdingą ir ilgą karjerą įrašė daugiau nei 100 albumų su operomis, arijų rinkiniais ir duetais. Artistas nusifilmavo daugiau nei 50 muzikos vaizdo klipų ir trijuose operos filmuose „Carmen“, „La Traviata“ ir „Otello“.

1990 m. P. Domingo, kartu su kolegomis José Carreras ir Luciano Pavarotti subūrė „Three Tenors“ kolektyvą, kurio koncertinės gastrolės sulaukė neregėto populiarumo visame pasaulyje. Daugiau nei 3900 kartų operos scenose koncertavusio P. Domingo pasirodymą Romoje 2010 m. per televiziją matė daugiau nei 1 milijardas žiūrovų iš 117 pasaulio šalių. 2017-2018 m. sezoną P. Domingo koncertuoja garsiuosiuose Brodvėjaus operos rūmuose „Metropolitan Opera“ Niujorke.

Neprilygstamas dirigentas ir naujų talentų ieškotojas

P. Domingo yra ne tik operos solistas, bet ir puikus dirigentas ir naujų operos talentų globėjas. Kaip orkestro vadovas, jis sukūrė per 500 operos pasirodymų ir simfoninių koncertų. Kaip operos solistas ir kaip orkestro dirigentas, P. Domingo reguliariai koncertuoja Milano „La Scala“, Vienos operos, Londono „Covent Garden“, Paryžiaus „Bastille Opera“, San Francisko operoje, Čikagos „Lyric Opera“, Vašingtono „National Opera“, Los Andželo operoje, Barselonos „Liceu“, Buenos Aires „Colon“, Madrido „Real“ ir daugelio kitų svarbiausių operos rūmų scenose.

P. Domingo nuopelnai yra įvertinti aukščiausiais apdovanojimais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Prancūzijoje, D. Britanijoje ir daugelyje kitų šalių. Artistui išskirtinius apdovanojimus taip pat įteikė Oksfordo ir Niujorko universitetai, taip pagerbdami jo svarbą muzikai ir menui. 2009 m. Švedijos karalius Carl Gustaf operos žvaigždei įteikė pirmąjį „Birgit Nilsoon Price“ apdovanojimą, kurio vertė yra daugiau nei 1 mln. JAV dolerių. Muzikantas pinigus skyrė savo fondui „Operalia“, kuris ieško ir globoja būsimas operos žvaigždes. Visuomeninio britų transliuotojo „BBC“ surengtos operos kritikų ir ekspertų apklausos metu buvo paskelbta, kad Placido Domingo yra „vienas geriausių visų laikų tenorų“. Londono dienraštis „The Guardian“ teigia, kad jis yra „svarbiausias šių laikų operos artistas“, o žurnalas „Newsweek“, išspausdinęs P. Domingo nuotrauką viršelyje, paskelbė, kad jis yra „operos karalius“.

Operos grando Placido Domingo ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertą pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“, šiemet surengsiantis žaibiškai išpopuliarėjusio britų atlikėjo Rag’N’Bone Man pasirodymą ir stogą raunantį pankuojančių čigonų grupės „Gogol Bordello“ šou Vilniuje, taip pat Trakų pilyje vyksiančius išskirtinį garsiosios grupės „A-ha“ pasirodymą ir ypatingą Ericos Jennings koncertą „Džiazas po žvaigždėmis“, didžiausią šalyje elektroninės muzikos festivalį „Betsafe Radistai Village“, atlikėjo „Daddy Was A Milkman“ pasirodymą ir grupės „Pink Floyd“ legendos Roger Waters gastrolių „Us + Them“ koncertą Kaune.

 

GALERIJA

  • Operos karaliaus P. Domingo dovana – vasario 16-osios koncertas Lietuvoje
  • Operos karaliaus P. Domingo dovana – vasario 16-osios koncertas Lietuvoje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ragana

Anokia dovana,kai pigiausias bilietas 60 eurų.Komercinis koncertas,ir tiek.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS