Festivalis „Padūduokim Kaunui“ miestiečius žadins jau 18-ąjį kartą | KaunoDiena.lt

FESTIVALIS „PADŪDUOKIM KAUNUI“ MIESTIEČIUS ŽADINS JAU 18-ĄJĮ KARTĄ

  • 11

Gegužės 24–26 dienomis mieste pasklis pučiamųjų garsai, kuriuos garsiai skelbs aštuoni pučiamųjų orkestrai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir Alytaus.

XVIII festivalis „Padūduokim Kaunui“ miestiečius ir svečius džiugins žygiuotėmis, orkestrų pasirodymais, žadins miesto gyventojus, o festivalį vainikuos jungtinio orkestro koncertas.

„Daug dalykų galima būtų paminėti, kurie lemia šio festivalio būtinumą miestui. Tai – ir gyvo muzikavimo jėga, bendrystė ir susitelkimas, o galiausiai – gera, kai girdi savo miesto pulsuojantį ritmą, susiliejantį su unikalia Kauno miesto architektūra, žaluma ir besišypsančiais žmonėmis. Pagal šį festivalį mes skaičiuojame pavasarius ir jo dėka išeiname į gatves“, – sako „Padūduokim Kaunui“ organizatorius, KĮ „Kauno santaka“ vadovas Vaidas Andriuškevičius.

Ne mažiau svarbus festivalio vaidmuo tenka minėtos koncertinės įstaigos Kauno pučiamųjų instrumentų orkestrui „Ąžuolynas“, šį festivalį pradėjusiam rengti dar 2002 metais. Todėl „Padūduokim Kaunui“ – tai „Ąžuolyno“ kūdikis, kurį, anot orkestro dirigento Giedriaus Vaznio, iki jaunystės metų užaugino pats miestas.

Pirmieji šventiniai festivalio „Padūduokim Kaunui“ garsai pasigirs ankstyvą gegužės 24–sios rytą X miegamajame rajone ir gyventojus „pagaus“ miegančius arba žygiuojančius į savo darbus. Kodėl X? Todėl, kad kiekvienais metais ankstyviausias festivalio akcentas rengiamas kaip staigmena. Todėl visiems miesto gyventojams siūloma laukti rytinio „Ąžuolyno“ pasisveikinimo, tačiau kuriame miesto rajone „nugriaudės“ rytmečio fanfaros ir pasirodys žaviosios orkestro šokėjos – išgirsite, pamatysite ir sužinosite penktadienio rytą.

Gegužės 25 dieną orkestrai kvies paklausyti muzikos pučiamiesiems į Istorinės Prezidentūros sodelį. Šiemet kolektyvai miestiečiams ir svečiams parengė nuotaikingas muzikines programas, kurias atliks Lietuvos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis) su merginų choreografine grupe (vadovė Lilija Bernatavičienė), LR VRM Reprezentacinis pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Eimantas Anskaitis, dirigentas Rokas Podelis), Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono karinis orkestras (vadovas ats. kpt. Viktoras Ščetilnikovas, dirigentas ltn. Ramūnas Valaitis), Marijampolės kultūros centro pučiamųjų orkestras (vadovas Audrius Pučinskas) su choreografine grupe (vadovė Daina Misiukevičienė). Kad keturių orkestrų programoje išties bus ūpą keliančios muzikos, byloja orkestrų rengiamos programos, kuriose skambės Lotynų Amerikos šokiai ir nepamirštamos Stevo Wonderio, Günterio Noriso, Mindaugo Tamošiūno bei kitų užsienio autorių melodijos.

Gegužės 26 dieną festivalio programą užbaigs jungtinis orkestras, kuriam jungiasi Kauno miesto orkestrų pajėgos – Kauno I-osios muzikos mokyklos orkestras (vadovas Gintautas Kubilius), Karinių oro pajėgų orkestras (vadovas kpt. Ričardas Kukulskis, dirigentas Remigijus Terminas) Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestras (vadovas G. Vaznys), Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ (dirigentas G. Vaznys) su šokėjų grupe (choreografas Dainius Bervingis). Prie pulto stos visų keturių orkestrų dirigentai.

Specialiai šiai programai rengiami kūriniai, sudarantys pučiamųjų instrumentų repertuaro „žiedą“, leidžiantys gėrėtis gražiomis melodijomis. Tokie yra Philipo Sparko, Heinzo Gietzo, Broniaus Jonušo, Rimanto Giedraičio ir kt. autorių kūriniai.

Paskutinis festivalio kūrinys ir kartu festivalio akordas bus skirtas kompozitoriui Juozui Naujaliui, kurio 150–ąsias gimimo metines šiemet pažymime. Jungtinio orkestro atliekama J. Naujalio pjese „Svajonė“ (Kazio Daugėlos aranžuotė) bus nusilenkta lietuvių muzikos patriarchui, didžiąją gyvenimo dalį praleidusiam Kaune, ne kartą praėjusiam pro Istorinės Prezidentūros sodelį.

GALERIJA

  • Festivalis „Padūduokim Kaunui“ miestiečius žadins jau 18-ąjį kartą
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Taip kad bumbulines storom slaunim dantu galit nesiepti , tik kaip jums negeda???tai sunkiai suvokiama..arba jus kause visikos

Romka

Pasiklausytumet ten dirbusiu...istoriju tokiu isgirstumet,kas gastrolese vyksta...

Rasa

Klimaksiniu diedu orkestras su nusivalkatavusiu mergeliu rateliu...ir macius ir girdejus ir info gavus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS