Pasaulinę turizmo dieną Kaune – šventiška instaliacija-autobusas ir unikali virtuali patirtis | KaunoDiena.lt

PASAULINĘ TURIZMO DIENĄ KAUNE – ŠVENTIŠKA INSTALIACIJA-AUTOBUSAS IR UNIKALI VIRTUALI PATIRTIS

Pasaulinės turizmo dienos proga nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ kartu su viena didžiausių šalyje keleivių vežėjų UAB „Kautra“ ir Kauno miesto turizmo, verslo ir investicijų plėtros bei tarptautinės miesto rinkodaros agentūra „Kaunas IN“ kviečia apsilankyti Kauno autobusų stotyje, kur bus galima apžiūrėti šventiškai papuoštą autobusą, išbandyti virtualias pramogas, pasivaišinti legendinėmis Kauno spurgomis ir liepžiedžių arbata bei laimėti įvairių prizų. Pasinerti į kelionių entuziastams skirtas pramogas visi norintys galės rugsėjo 27 dieną.

„Jau kitą savaitę kviečiame visus atvykti į Kauną, kur šiais metais minėsime pasaulinę turizmo dieną. Norime paskatinti lietuvius daugiau keliauti po šalį ne tik automobiliu, bet ir traukiniais ar autobusais – turime tam puikią infrastruktūrą, o tuo pačiu prisidedame ir prie žalesnės Lietuvos kūrimo“, – sakė ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

„Pasaulinei turizmo dienai skirtą renginį „Keliauk Lietuvoje“ kasmet organizuoja vis kitame šalies mieste. Po pernykštės šventės Vilniaus traukinių stotyje, šiais metais keliamės į Kauną ir atsinaujinusią, modernią autobusų stotį. Drauge su „Kautros“ atstovais priminsime gyventojams apie kasmetinę pasaulyje minimą turizmo šventę ir pasveikinsime visus esamus bei būsimus keliautojus. Ilgainiui su šios dienos renginiais norime aplankyti visus didžiausius Lietuvos miestus“, – sakė „Keliauk Lietuvoje“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Dovilė Seliukė.

Organizatorių nuotr. 

Pagrindinis akcentas – šventiškai papuoštas autobusas

Pagrindiniu šių metų renginio akcentu taps šventiškai papuoštas „Kautros“ autobusas. Stilizuoti objektai ant jo stogo primins keliones po Lietuvą. Šį autobusą jau iš toli bus galima atpažinti pagal „Keliauk Lietuvoje“ simboliką. Dekoruotas bus ir autobuso vidus, kuriame keliautojai bus kviečiami ieškoti paslėptų dovanų.

„Pasaulinė turizmo diena yra puiki proga prisiminti vieną patogiausių keliavimo būdų – autobusus. Toks transportas tinka tiek trumpoms išvykoms, tiek ilgesnėms kelionėms. Maršrutai apima visą Lietuvą, todėl patogiai galima aplankyti bet kurį regioną“, – komentuoja „Kautros“ marketingo vadovas Justinas Vadluga, primindamas jog „Kautros“ autobusais galima keliauti kartu su savimi pasiimant dviračius ir taip patirti dar daugiau nuotykių. Šiuolaikiniai autobusai yra komfortiški, modernūs ir atitinka visus keliautojų poreikius.“

Virtuali kelionė, žaidimai ir liepžiedžiais kvepianti arbata

Organizatorių nuotr. 

„Keliauk Lietuvoje“ simbolika papuoštose „Kautros“ autobuso sėdynėse įsitaisę renginio dalyviai galės leistis į virtualios realybės kelionę po Lietuvą „Lithuania – an experience to share“. NATO viršūnių suvažiavimo metu Lietuvos parodų ir kongresų rūmuose LITEXPO pirmą kartą pristatytas kūrinys panardina į 11 minučių trunkančią virtualią patirtį – vientisą režisūrinę bei muzikinę Lietuvos interpretaciją, perteikiamą universalia, pasaulyje visiems suprantama, meno kalba.

Unikalios virtualiosios kelionės vaizdą kūrė už teatro dramaturgiją „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertintas režisierius Aleksandras Špilevoj. Įspūdį dar labiau sustiprina „Auksiniu scenos kryžiumi“ įvertinto kompozitoriaus Mantvydo Leono Pranulio muzika ir vokalistės Jogailės Jurkutės balsas. Šiuolaikines technologijas ir menines raiškos priemones apjungianti kelionė leis naujai pažintį Lietuvą ir bus pirmą kartą parodyta platesnei visuomenės daliai visiškai nemokamai.

Kauno autobusų stotyje vyksiančio renginio metu bus organizuojami įvairūs žaidimai, kurių dalyviai galės laimėti „Keliauk Lietuvoje“, „Kautra“ ir „Kaunas IN“ įsteigtų prizų. Prie šventinio autobuso praeivius vilios šviežių legendinių Kauno spurgų ir liepų arbatos kvapas. Šimtametės liepos yra viena iš svarbiausių natūralių miesto puošmenų.

D. Seliukė priduria, kad Pasaulinei turizmo dienai skirtas renginys – ideali proga rengti naujus kelionių planus. „Keliauk Lietuvoje“ leidiniai ir nacionalinės turizmo skatinimo agentūros ekspertai supažindins lankytojus su sektoriaus naujienomis, padės susiplanuoti kelionių idėjas po savą kraštą.

GALERIJA

  • Pasaulinę turizmo dieną Kaune – šventiška instaliacija-autobusas ir unikali virtuali patirtis
  • Pasaulinę turizmo dieną Kaune – šventiška instaliacija-autobusas ir unikali virtuali patirtis
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Atsikniskit nuo Įgulos bažnyčios

žaliai raudonai/ geltonai numarmaliuotas soboras čia buvo tik kelioliką metų. Balta, švytinti, su dangumi ir debesimis susiliejanti katalikų bažnyčia tikinčiuosius sutelkia jau virš 100 metų. Bažnyčios dvasia priklauso ne nuo statybininkų tautybės

Anonimas

žinoma reikia griauti. Toje vietoje puikiai tilptų nauja Maxima.

Anonimas

dabar ten bažnyčia, jei kas nepastebėjo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS