Pasitikite pavasarį: skelbiamas „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų renginių ciklas | KaunoDiena.lt

PASITIKITE PAVASARĮ: SKELBIAMAS „KAUNAS JAZZ 2019“ NEMOKAMŲ RENGINIŲ CIKLAS

  • 1

Džiazo sostine tituluojamas Kaunas balandžio 15 d. ir 23-28 dienomis miestiečius ir miesto svečius pakvies jau į 29-ąjį  „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų koncertų ir renginių ciklą.

Festivalio organizatoriai džiazo gerbėjams pasiūlys daugiau nei 20  nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų  tiek naujose, tiek ir tradicinėse Kauno miesto erdvėse. 

Balandžio 15-ąją Respublikinėje Kauno ligoninėje nemokamų renginių ciklą pradės Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinė grupė. Koncertai sveikstantiems – festivalio dovana, kuri tampa gražia festivalio „Kaunas Jazz“ tradicija.

Balandžio 23 d., antradienį, „Volfas Engelman Studijoje“ savo debiutinį albumą „Thousand Seconds Of Our Life“ pristatys ilgamečiai scenos partneriai Janas Maksimovičius ir Dmitrijus Golovanovas. Šiame albume skamba fortepijono ir saksofono darniai sudėtas pokalbis, kuris tarp dviejų scenos partnerių truko kone 15 metų.

Antrus metus iš eilės balandžio 24 d. atsinaujinusioje Kauno autobusų stotyje atvykstančius ir išvykstančius kauniečius bei miesto svečius šiais metais džiugins klaipėdiečių kvintetas „JazzWay“. Kaip teigia patys atlikėjai, jų „arkliukas“ – šiuolaikinės tradicinio džiazo kompozicijos.

Nemokamų lauko koncertų ciklą balandžio 26 d. Karo muziejaus sodelyje pradės tradicinis Giedriaus Kuprevičiaus varpų džiazo muzikos koncertas „75 smūgiai per minutę“. Tuo pat metu S. Daukanto g. vyks ir mažųjų bei jų tėvų pamėgtas jubiliejinis 20-asis piešinių konkursas „Kaunas Jazz ant grindinio“. Kaip teigia organizatoriai,  žavu ir miela pagalvojus, kad 1999 m. gimusi tradicija nupiešti „Kaunas Jazz“ festivalio nuotaiką, iki šiol yra gyva ir įdomi mažiesiems gerbėjams.

Balandžio 28 d. „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų renginių ciklą vainikuos modernaus džiazo sekstetas iš Izrealio „Selah Collective“, kurie pakvies džiazo gerbėjus į koncertą Kauno sinagogoje.

Nauja nemokamų koncertų erdvė – Nepriklausomybės aikštė

Nepriklausomybės aikštė šiais metais taps įspūdinga „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų lauko koncertų prieglobsčio vieta. Balandžio 26 d. pirmieji Didžiojoje lauko scenoje savo pasirodymą surengs svečiai iš Izraelio grupė „Selah-Collective“ ir jaunųjų atlikėjų grupė iš Lietuvos „Huge Soul“. Praėjusiais metais Prancūzijos mieste Grenoblyje vykusiame festivalyje „Divercities“ susipažinę ir susibičiuliavę „Selah-Collective“ ir „Huge Soul“ kolektyvai kartu pasirodys ir „Kaunas Jazz“ scenoje, kur drauge atliks keletą kūrinių.

Balandžio 26-osios vakarą Didžiojoje lauko scenoje su trenksmu užbaigs džiazo gerbėjų mylimas bei laukiamas Linas Adomaitis su Kauno bigbendu.

Balandžio 27 d. Kauno centrą ir senamiestį užlies šeštus metus rengiamas ir tūkstančius gerbėjų pritraukiantis projektas „Džiazo gatvė“. Išskirtiniai džiazo ritmai, šokių kovos ir jaunųjų muzikos atlikėjų pasirodymai – visai tai kvies miestiečius ir miesto svečius pasinerti į džiazu alsuojantį miestą.

Lauko scenos koncertus vainikuos „Saulės kliošas“

Balandžio 27 d. „Džiazo gatvės“  ir nemokamų renginių ciklą vainikuos net trys pasirodymai. Pirmoji scenoje pasirodys Veronika ChiChi, viena ryškiausių ir įdomiausių šiuo metu Lietuvos džiazo dainininkių, kuri scenoje pristatys debiutinį savo tarptautinio kvarteto albumą „Singer Of A 1000 Faces“.  Iškart po atlikėjos pasirodymo – džiazo madų šou ir tuomet scenoje pasirodys ilgametis „Kaunas Jazz“ festivalio draugas – grupė „Saulės kliošas“.

Dar 2001 m. pirmą kartą „Kaunas Jazz” scenoje savo pasirodymą surengusi grupė, jau sunkiai besuskaičiuoja savo pasirodymų skaičių „Kaunas Jazz“ festivalyje. Kaskart savo pasirodymais sukurianti jaukią atmosferą ir išskirtinę nuotaiką džiazo gerbėjams, „Saulės kliošas“ tampa savotiška „Kauno Jazz“ festivalio dalimi.

Pasak grupės „Saulės kliošas“ lyderio Lauryno Šarkino, „Kaunas Jazz“ festivalis nuolat plečiasi ir prisitaiko, tuo jis ir išlaiko savo išskirtinumą.  „Kaunas Jazz“ tampa ne keletu koncertų, bet visą miestą apimančiu socialiniu edukaciniu renginiu – įvykiu – meno švente, apimančia muziką, religijas, bendravimą, erdves, skirtingas menų sritis ir išraiškos formas. Padeda mums būti laisvesniems, tolerantiškesniems, tobulėjantiems. Festivalis dovanoja renginius ir kitiems Lietuvos miestams, sugeba tai padaryti išsiplėsdamas kalendoriniuose metuose“, – kalbėjo L. Šarkinas.

Visą festivalio, kuris šįmet vyksta su šūkiu „Be happy! Be Jazzy!“, programą galima rasti interneto svetainėje www.kaunasjazz.lt.

GALERIJA

  • Pasitikite pavasarį: skelbiamas „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų renginių ciklas
  • Giedrius Kuprevičius
  • „Huge Soul“
  • „Saulės Kliošas“
  • „Selah Collective“
  • Veronika ChiChi
  • Pasitikite pavasarį: skelbiamas „Kaunas Jazz 2019“ nemokamų renginių ciklas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valdas

Puiku, kad nemokami koncertai vis geresnės kokybės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS