Pavasariškos linksmybės ir pramogos – Rumšiškėse | KaunoDiena.lt

PAVASARIŠKOS LINKSMYBĖS IR PRAMOGOS – RUMŠIŠKĖSE

  • 1

Nusprendę antrąją Velykų dieną, balandžio 18-ąją, nesėdėti namuose, daug nedvejokite – susitikime Lietuvos liaudies buities muziejuje, Rumšiškėse. Čia visų, mažų ir didelių, lauks daugybė pavasariškų linksmybių ir pramogų.

Velykų dieną negalima ilgai miegoti – galvą ilgai skaudės, tad jau nuo 10 val. muziejaus miestelyje šurmuliuos tautodailininkų dirbinių mugė, kurioje galėsite nusipirkti įvairiausių dirbinių ir gardumynų, taip pat miestelio kepyklėlėje bus kepami šventiniai meduoliai, kurių nevalia neparagauti!

Sodybose vyks Velykų stalų paroda – susipažinsite su šventinio Velykų stalo dengimo ypatumais, indais ir šventiniais patiekalais, apie kuriuos įdomiai papasakos Lietuvos liaudies buities muziejaus darbuotojos.

Muziejuje vyks daugybė pramogų ir edukacijų visai šeimai, tarp kurių margučių milžinų ridenimo rungtis, velykinis krepšinis ir paštas – ranka parašytas žodis visada šiltesnis!

12 val. Bažnytinio būgno gaudesys pakvies į Mišias muziejaus Švč.Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje, kurioje taip pat galėsite apžiūrėti ir Verbų parodą.

Ar žinote, kokios linksmybės vyks muziejaus sodybose? Visus drauge padainuoti ir linksmai pašokti kvies folkloro ansambliai, pasitiks lalautojų sveikinimai ir linkėjimai. O kokios Velykos be sūpuoklių? Jaunimas galės pasivaržyti, kas aukščiau išsisups.

„Visus kviesime įsitraukti į šauniausius velykinius žaidimus: kiaušinių marginimą, jų ridenimą ir lenktyniavimą nešant per raistą. Nepamirškite atsinešti ir savo velykinių kiaušinių, nes vyks gražiausio margučio konkursas!“ – ragina šventės organizatoriai ir kviečia dalyvauti edukacijose. Su amatininke, šiaudelių pynimo meistre Jurgita Treinyte bus galima sukurti velykinį šiaudinį paukštelį. Rasos Rainienės karpinių parodoje ir dirbtuvėlėje susipažinsite su karpymo subtilybėmis. Taip pat visų lauks „Margučių palėpė“ – Angelės ir Vytauto Raukčių paroda-pasakojimas apie Velykų margučius, o tie, kuriuos žavi dangaus žydrynė, galės susikurti savo aitvarą.

Kur dar, jei ne Lietuvos liaudies buities muziejuje, galima taip stipriai pajusti atbundančią pavasario gamtą ir prosenelių paliktą velykinių papročių gausybę!

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ko ten i tą muziejų , ligų ieškoti.Tokiose vietose užsikrėsti galima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS