„TEDxKaunas“ tęsia mažųjų „Salon“ renginių ciklą „Lauke“ | KaunoDiena.lt

„TEDXKAUNAS“ TĘSIA MAŽŲJŲ „SALON“ RENGINIŲ CIKLĄ „LAUKE“

  • 0

Pasibaigus karantinui Lietuvoje, „TEDxKaunas“ „Salon“ mažieji renginiai iš diskusijų virtualioje erdvėje transformuosis į gyvus pokalbius tarp dalyvių. Ketvirtadienį, liepos 2 d. dalyviai laukiami „Laukas“ erdvėje prie Kauno Soboro (Nepriklausomybės a. 12). Trečio iš aštuonių 2020 metų „Tabu“ renginių ciklo tema – neįgalumas, autizmo spektro sutrikimą turinčių žmonių ir visuomenės pozicija.

Renginys nemokamas, išankstiniai priminimai, papildoma renginio informacija ir sėdimos vietos renginio dieną bus rezervuotos „Paysera“ bilietų platinimo sistemoje užsiregistravusiems dalyviams.

Renginio pradžia – 18.30 val.

„(ne)GALIA“ – renginio prasmė

„Niekas negimsta pašaipūnu, homofobu ar rasistu“ – mes esame produktas visuomenės, kuri mums įskiepija savo normas ir principus. Nebandant nieko įtikinti kitaip, „TEDxKaunas“ „Salon“ diskusijų esmė – įvardinti ir analizuoti, kas ir kodėl šiandien Lietuvoje yra tabu.

Liepos 2 d. renginyje dalyviai išgirs net tris pašnekovus: psichologę, turinčią 15 metų patirtį dirbant su turinčiais autizmo spektro sutrikimus žmonėmis ir jų šeimų nariais, bei kitus du pašnekovus, kuriems diagnozuotas autizmas, gyvenančius tarp mūsų.

Žadama labai įdomi diskusija, kurios organizatoriai liepos 2 d. 18.30 val. kviečia pasiklausyti gyvai „Lauke“ (M. Žilinsko galerijos terasoje), Nepriklausomybės aikštė 12, Kaunas.

TED organizacijos tikslas – skleisti dėmesio vertas idėjas („ideas worth spreading“).

Ne pelno siekiančios „TED“ (Technology, Entertainment, Design) organizacijos vardas yra gerai žinomas tarp smalsių, mąstančių, aktyvių žmonių visame pasaulyje.

Pirmą kartą 1984 metais įvykusi „TED“ konferencija sujungė technologijų, pramogų ir dizaino sritis, o vėliau išsiplėtė į renginius, aprėpiančius daugelį temų – nuo mokslo iki verslo ir globalinių iššūkių.

Dabar „TED“ konferencijose idėjos pristatomos daugiau kaip 100 kalbų, o nepriklausomi „TEDx“ renginiai, organizuojami iniciatyvių savanorių, padeda pažangioms idėjoms sklisti vietos bendruomenėse.

TED Salon renginiai:

Skirtingai nei didieji „TED“ renginiai, „Salon“ susitikimai ir diskusijos pasižymi trumpesne (iki 4 val.) trukme bei dalyviams suteikiama galimybe keistis idėjomis su pranešėjais ir tarpusavyje.

Salon renginiai sukuria progą intymesnėje aplinkoje diskutuoti pasauliui ir vietos bendruomenei aktualiomis temomis.

Nuo 2017 organizuodama kasmetines pažangių idėjų konferencijas, pritraukiančias apie 500 dalyvių, 2020-taisiais „TEDxKaunas“ pirmą kartą pradėjo organizuoti kasmėnesinius mažuosius „Salon“ renginius tam, kad suteiktų daugiau galimybių dialogui ir idėjų dalinimuisi tarp vietos bendruomenės.

Visą informaciją apie „TEDxKaunas“ renginius rasite čia.

Naujienlaiškio prenumeratoriai informaciją visada sužino pirmieji.

GALERIJA

  • „TEDxKaunas“ tęsia mažųjų „Salon“ renginių ciklą „Lauke“
  • „TEDxKaunas“ tęsia mažųjų „Salon“ renginių ciklą „Lauke“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS