Savo gimtadienio proga kaunietis nupiešė R. Kadyrovo portretą | KaunoDiena.lt

SAVO GIMTADIENIO PROGA KAUNIETIS NUPIEŠĖ R. KADYROVO PORTRETĄ

Savo gimtadienio išvakarėse kaunietis dailininkas Gytautas Balkevičius socialiniame tinklapyje pasidalijo vienu naujausių savo kūrinių – Čečėnijos respublikos vadovo Ramzano Kadyrovo portretu.

"Norėjau sulaukti žmonių reakcijos, – pripažino antradienį savo 32-ąjį gimtadienį minintis G.Balkevičius, kuris akrilo dažais nupiešė buvusį maištininką, virtusį Kremliaus pavaldiniu, R. Kadyrovą. – Tai – savotiška dovana sau gimtadienio proga."

"Gytautai, gal pradėjai tapyti vaiduoklių kolekciją? Siaubingų XXI a. marginalų galeriją darai?", "Net purto pamačius", "Padovanok PT", – tokia buvo jo draugų reakcija.

Ar Gytautas simpatizuoja Čečėnijos vadovui?

"Ne. Jis – žmogžudys, Vladimiro Putino šaškė, – aiškino G.Balkevičius. – Nevengiu tapyti kontraversiškas asmenybes, noriu iššaukti žmonių diskusiją, reakciją. Šį kartą portrete nėra jokių paslėptų minčių – jas sukelia pats personažas."

R.Kadyrovą Gytautui piešti nebuvo sunku: "Piešiau iš atminties. Kad jo šukuosena kaip "bliūdelis", barzda, ir viskas. Piešiau su apdovanojimais, nes Putinas Kadyrovą apdovanojo Rusijos garbės ordinu už nuopelnus šaliai."

G.Balkevičius yra nutapęs Ukrainos premjerą Arsenijų Jaceniuką, buvusį boksininką Vitalijų Klyčko ir dar kelias asmenybes, ketina surengti parodą.

Kaip dailininkas vertina Rusijos Ukrainos konfliktą?

"Tai dviejų milžiniškų geopolitinių jėgų kova. Vakarų ir Rusijos kova. Kova dėl įtakos, žemių. Tik gaila, kad dideli klerkai sprendžia savo interesus, o žūsta nekalti, šiuo atveju, Ukrainos žmonės", – sakė jis.

GALERIJA

  • Savo gimtadienio proga kaunietis nupiešė R. Kadyrovo portretą
G. Balkevičiaus piešiniai
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunas1

Lietuviai anksciau cecenams siknas buciavote,ju vardu pavadinote aikste Kaune,kas dabar jums nutiko isverstkailiai :):):)

fui

pritariu to Albertas, geda, kad lietuvis piesia tokius slykscius zmogenus ir "laukia zmoniu reakcijos"

albertas

Durnius tas Kadyrovas , o dar durnesnis Balkevi2ius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS