Skaityti kviečiančio Kauno šūkis – „Nudžiugink nors vieną knygą“ | KaunoDiena.lt

SKAITYTI KVIEČIANČIO KAUNO ŠŪKIS – „NUDŽIUGINK NORS VIENĄ KNYGĄ“

  • 1

Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešoji biblioteka antradienį savo skaitytojams siūlo nemažai Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtos akcijos „Lietuva skaito“ renginių.

Šių metų akcijos šūkis – „Nudžiugink nors vieną knygą!“. Skaitytojai kviečiami atvykti į bet kurį bibliotekos skyrių ar padalinį ir prisidėti prie masinio skaitymo ir pradžiuginti nors vieną knygą. „Galima į biblioteką atsinešti savo mėgstamą knygą arba ją išsirinkti atėjus. O bibliotekininkai pasirūpins, kad skaityti būtų smagu, - vienur vaišins arbata, kitur paruoš minkštas pagalvėles, o gal net pakvies prisėsti ant žolės prie žydinčio alyvos krūmo“, - sako V. Kudirkos bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė, pripažinta geriausia Lietuvoje 2018 metų bibliotekos vadove.

Bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje, Kauno senamiestyje, organizuotas renginys „Lyg ir pavasaris. Kiemuos daugiau vaikų...“. Tokius žodžius savo eilėraštyje sako poetė, dramaturgė, Poezijos pavasario laureatė Daiva Čepauskaitė. Jaukiame bibliotekos kiemelyje Senamiesčio progimnazijos moksleiviai skaitys jau pamėgtus poetės eilėraščius, o pati autorė pradžiugins naujausiais savo kūriniais.

„Aušros“ padalinyje, Žaliakalnyje, kiemelyje ant sėdmaišių ir pledų prisėdę skaitytojai bus kviečiami gerti žalią arbatą ir kartu su poetu Edmundu Janušaičiu skaičiuoti paukščius ir skylėtus akmenis - skaityti jo poezijos knygą „Skylėti akmenys“. Šančių padalinyje, šalia įėjimo į biblioteką, įrengta lauko skaityklą, kur bus skaitoma Justino Marcinkevičiaus poezija. „Berželio“ padalinyje skaitymai taip pat vyks lauke, po medžiais. Į lauką skaityti po pušimis ir alyvomis bendruomenę kviečia ir bibliotekos Lampėdžių padalinys. Į žydinčią pienių pievą bus kviečiami Tirkiliškių padalinio lankytojai. Parko padalinio skaitytojai keliaus į Kalniečių parką, kur prie tvenkinio jiems paruošta skaitymo erdvė. Aleksoto padalinyje, vaišinantis kava, bus skaitomos Žemaitijos poetų eilės - renginys pavadintas „Žemaitiško žodžio spalvos“.

Gan neįprastai, kaip teigiama Kauno miesto V. Kudirkos viešosios bibliotekos pranešime, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtą renginį organizavo Panemunės padalinio darbuotojai. Erdvę knygų skaitymui jie pasirinko ūkininkų turguje, Vaidoto gatvėje ir drauge skaityti kviečia tiek ūkininkus, tiek pirkėjus.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos pabaigtuvės numatytos antradienio vakarą kavinėje „Kultūra“. Čia vyks bibliotekos organizuojamas improvizacijos teatro „IMPRO Kaunas“ vakaras „Išlaisvink vidinį herojų!“, kurio dalyviai bus kviečiami kūrybiškai ir spontaniškai pažvelgti į knygą (ją galima atsinešti pačiam) kitomis akimis, improvizuojant..

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O protingi knygas

skaito??? Kiba išdurnėjo, šiais laikais???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS