Solistui L. Pautieniui skirtas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas | KaunoDiena.lt

SOLISTUI L. PAUTIENIUI SKIRTAS AUKŠČIAUSIAS KULTŪROS MINISTERIJOS APDOVANOJIMAS

  • 3

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistui Laimonui Pautieniui paskirtas aukščiausias Kultūros ministerijos skiriamas apdovanojimas – garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Kaip penktadienį pranešė Kultūros ministerija, apdovanojimas solistui skirtas už nuopelnus Lietuvos muzikos scenai, profesinį meistriškumą, aktyvią koncertinę veiklą, kultūros sklaidą ir Lietuvos vardo garsinimą.

L. Pautieniaus muzikinė karjera prasidėjo studijuojant Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje: Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Spoletos vaidmeniu Giacomo Puccinio (Džiakomo Pučinio) operoje „Toska“ ir Kauno valstybiniame muzikiniame teatre Niko vaidmeniu Johno Kanderio (Džono Kanderio) miuzikle „Zorba“.

Šiuo metu solistas dainuoja visose Lietuvos muzikinėse scenose bei įvairių žanrų spektakliuose, taip pat yra vienas iš trupės „Vilnius City Opera“ įkūrėjų ir solistų.

L. Pautienius sukūrė vaidmenis Lietuvos ir užsienio teatrų scenose, koncertavo Estijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Jungtinėse Valstijose, Švedijoje, kitose šalyse.

Solisto veikla įvertinta įvairiomis premijomis, jis yra du kartus pelnęs „Auksinį scenos kryžių“. 2004 metais jį pelnė už Grafo Danilos vaidmenį F. Leharo operetėje „Linksmoji našlė“, o 2012 metais už Enriko vaidmenį G. Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“ ir Onegino vaidmenį P. Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vaginiukė

Pautienius gavo o jo birkelė nieko, taigi birkelė solistė, o pautukai tik pritarėjai

Manau

Šaunuolis,ne kitaip Pagarba.

Anonimas

Gerai kad Lietuvoje yra tokių žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS