Sugiharos savaitė: stebint vaizdo įrašą kviečia mankštintis japoniškai | KaunoDiena.lt

SUGIHAROS SAVAITĖ: STEBINT VAIZDO ĮRAŠĄ KVIEČIA MANKŠTINTIS JAPONIŠKAI

  • 1

Niekada nesimankštinote taip, kaip japonai? Dabar turite puikią progą tai daryti kartu su Sugiharos savaitės bičiuliais.

Šiemet Sugiharos savaitės renginiai vyks spalio 12–18 d. COVID-19 pandemija gerokai pakoregavo renginių planą, tačiau taip pat įkvėpė ieškoti naujų formų. Sugiharos savaitės vaizdo įraše nufilmuota mankšta buvo sukurta minint Chiunės Sugiharos Gyvybės vizų 80 metines.

„Kelis mėnesius trukęs projektas pagaliau įgyja formą – video mankšta, prie kurios filmavimo prisijungė įvairiausios bendruomenės Lietuvoje ir Japonijoje. Šia mankšta norime parodyti, kad nepaisant staiga išaugusių atstumų ir atskirties, mes visi galime dirbti ir kurti kartu“, – sako Sugiharos savaitės organizatoriai ir kviečia kartu mankštintis.

 

 

Sugiharos savaitė – renginių ciklas, organizuojamas Kauno-Japonijos draugystės asociacijos. Jis skirtas įamžinti japonų diplomato Chiunės Sugiharos atminimą. Ši istorinė asmenybė 1939-1940 m. gyveno Kaune ir kartu su olandų konsulu Jan Zvartendijk čia išdavė „Vizas gyvenimui“, išgelbėjusias ne mažiau kaip 6 tūkst. žydų gyvybių.

Sugiharos savaitė naujai suvienija lietuvių, japonų ir žydų tautas Sugiharos istorijoje ir visų įvykių epicentre – Kaune. Jame trijų tautų menininkai susitinka bendruose kūrybiniuose projektuose, o mokslininkai diskutuoja apie laikmetį autentiškose to meto Kauno erdvėse.

Pristatant Sugiharos istoriją, kauniečiai yra supažindinami su Japonijos kultūra, kurioje Sugihara užaugo ir kur formavosi jo požiūris, taip pat pristatomi regimieji Japonijos pėdsakai Kaune ir vyksta diskusijos apie humanizmo bei tolerancijos vertybes.

Lietuvos Seimas šiuos metus yra paskelbęs Ch.Sugiharos metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jau visai išdurnėjo

Rado kur dzudzičituotis- ant Prisikėlimo bažnyčios stogo.... Tarsi nėra aikščių??????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS