Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda | KaunoDiena.lt

TARP LENKTYNIŲ PALANGOJE NUGALĖTOJŲ – KAUNO RAJONO KOMANDA

  • 0

Šeštadienio vakarą Palangoje, nuo „Aurum 1006 km lenktynių“ pradžios prabėgus 8 val. 41 min, dyzelinių automobilių klasėje greičiausia buvo Luko Laukaičio, Dariaus Ardavičiaus ir Kristijono Pelanio „PGM technika Racing“ komanda.

Ji trasoje nuvažiavo 331 ratą. Taip pat ši komanda užėmė puikią vietą bendroje lenktynių įskaitoje – finišo liniją kirto 13-oje pozicijoje, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime spaudai.

„Tiek ruošdamiesi, tiek dalyvaudami lenktynėse visada tikimės laimėti. Esame maksimalistai. Pirmoji vieta dyzelinių automobilių klasėje mums nebuvo netikėtumas, tai buvo mūsų tikslas,“ – vis dar gyvendami nugalėtojų nuotaikomis, įspūdžiais dalijosi sportininkai.

„PGM technika Racing“ komandai tai ne pirma pergalė dalyvaujant būtent šiose varžybose. Jau trečią kartą Palangoje lenktyniavusi komanda kasmet parsiveža po taurę – 2016 m. užėmę antrąją, 2017 m. pirmąją, šiais metais nenuleido kartelės ir vėl užėmė pirmą vietą dyzelinių automobilių klasėje.

D. Ardavičius ir L. Laukaitis automobilių lenktynėse dalyvauja jau nuo 2015 m. „Labai seniai laisvalaikiu, nuosavais automobiliais važiuodavome Kačerginės „Nemuno žiede“, kiek vėliau ši pramoga tapo pomėgiu, o dabar įvairiose lenktynėse dalyvaujame ne vien Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse“, – pasakojo L. Laukaitis.

350 arklio galių turintis BMW E46 automobilis lenktynių metu nepatyrė jokio gedimo, tai, pasak lenktynininkų, buvo viena iš priežasčių, kuri prisidėjo prie jų pergalės, o intensyvus ir atsakingas pasiruošimas nenuėjo veltui.

Tam, kad suskaičiuotų, kiek buvo sunaudota kuro lenktynių metų, sportininkai vis dar suka galvas: „Varžybose mūsų automobilis sunaudojo beveik 30 litrų dyzelinio kuro šimtui kilometrų. Prieš varžybas jau nuo ketvirtadienio prasidėjo pasiruošimas Palangos trasoje, tad kuro sąnaudos buvo tikrai nemažos“,  –pasakojo D. Ardavičius.

Galima sakyti, kad šis automobilis pagamintas Kauno rajone. Detalių gamyba ir remontas vyksta čia, specialistai ir rėmėjai, kurie prisideda prie automobilio ruošimo varžyboms, taip pat yra iš Pakaunės.

Keisdamiesi kas valandą ir tiek pat ilsėdamiesi komandos nariai pirmąją vietą savo klasėje užėmė dalyvaudami trise. Nors vienas komandos narys K. Pelanis į varžybas atvyko iš Panevėžio, vaikinai teigė, kad jų komanda atstovavo Kauno rajoną. „Galima sakyti, kad šis automobilis pagamintas Kauno rajone. Detalių gamyba ir remontas vyksta čia, specialistai ir rėmėjai, kurie prisideda prie automobilio ruošimo varžyboms, taip pat yra iš Pakaunės“.

„Aurum 1006 km lenktynėse“ dalyvavusi komanda savo sportiniu automobiliu išsiskyrė dėl jo išvaizdos – šonus puošianti trispalvė ir Vytis akcentavo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Grįžę iš savaitgalį praūžusių varžybų vyrai jau pradėjo ruoštis kitoms. „PGM technika Racing“ komandos rugpjūtį ir rugsėjį laukia lenktynės Latvijoje ir Estijoje, todėl poilsiui laiko nėra.

Ringauduose gimę, užaugę, o dabar gyvenantys ir smulkų verslą įkūrę jauni vyrai teigė, kad yra tikri Kauno rajono patriotai. 

GALERIJA

  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
  • Tarp lenktynių Palangoje nugalėtojų – Kauno rajono komanda
Asmeninio arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS