Tarptautinis kamerinės muzikos festivalis „Avanti“ Kaune tęsis ir spalį | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIS KAMERINĖS MUZIKOS FESTIVALIS „AVANTI“ KAUNE TĘSIS IR SPALĮ

Rugsėjį klausytojus pakvietęs į muzikinę kelionę, kurioje savo kūrybą pristato profesionalūs Lietuvos styginių kvartetai, festivalis „Avanti“ geros muzikos dovanos ir spalio mėnesį.

Festivalį organizavo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinis orkestras. Anot festivalio sumanytojos ir meno vadovės Ritos Bieliauskaitės, „Avanti“ kartu žymi ir šio orkestro jubiliejų – abu jie skaičiuoja dešimtus metus. Šį rudenį pradėti „Avanti“ festivalį laikinojoje sostinėje buvo pakviestas Lietuvoje gimęs pasaulinio garso violončelės virtuozas Davidas Geringas.

„Orkestras, kaip ir festivalis, auga drauge. Kiekvienas metais pristatome profesionalius atlikėjus ir kolektyvus, atrandame ir kuriame. Siekiame pristatyti kamerinę muziką Kaune, juk esame vienintelis toks kolektyvas mieste. Tuo pačiu be galo džiaugiamės ir vertiname progas muzikuoti su pasaulinio lygio muzikantais. Koncertuoti su Davidu Geringu mums – didelis veiklos įvertinimas ir dar vienas laiptelis aukščiau orkestro meistriškumo pripažinime“, – kalbėjo R. Bieliauskaitė.

„Avanti“ festivalio programoje rugsėjį buvo ir nemokamas Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato – Čiurlionio kvarteto – koncertas VDU Didžiojoje auloje. Kauno styginių kvartetas publikai dovanojo Algimanto Kubiliūno styginių kvarteto Nr. 6 premjerą. Šis kūrinys trečiadienio vakarą klausytojus kvietė į nemokamą koncertą Istorinėje Prezidentūroje.

Anot pranešimo, festivalio „Avanti“ koncerte, kuris spalio 7 dienos vakarą vyks Nacionaliniame Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejuje, profesionalia muzika dalinsis styginių kvartetas „Mettis“.

Dešimtosios „Avanti“ muzikinės šventės pabaiga numatyta spalio 17-ąją. Tądien VDU Didžiojoje auloje festivalį uždarys prestižinių premijų laureatas – Valstybinis Vilniaus kvartetas ir jubiliejų švenčiantis VDU Kamerinis orkestras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS