Tradiciniame advento koncerte „Už girių girių“ susipynė baltiškieji ir krikščioniškieji papročiai | KaunoDiena.lt

TRADICINIAME ADVENTO KONCERTE „UŽ GIRIŲ GIRIŲ“ SUSIPYNĖ BALTIŠKIEJI IR KRIKŠČIONIŠKIEJI PAPROČIAI

Miesto savivaldybės įsteigtas Kauno tautinės kultūros centras pakvietė kauniečius pabūti kartu šventėje ir pasisemti vidinės ramybės Kauno miesto ir rajono folkloro ansamblių advento koncerte „Už girių girių“.

„Koks prasmingas šviesos ir grįžtančios Saulės laukimas, atrodo, visas oras prisipildo vilties, džiaugsmo, gyvasties. Šiame tradiciniame renginyje Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje susipynė senieji baltiškieji ir krikščioniškieji papročiai, – dalyviai malda ir giesme įprasmino rimties ir džiugaus laukimo laikotarpį. Scenoje švietė Devyniaragio saulė, primenanti, kad tamsa ilgai neužsibus, o simboliniai žibintai rodė kelią namo, į kuriuos sugrįžę pamirštame visas negandas. Ugnis – šviesos, gėrio, širdingo ir atviro tikėjimo simbolis. Ji saugo, apšviečia mūsų širdis ir veda teisingumo keliu. Sušildo ne tik namų židinį, bet ir praskaidrina žmogaus būtį. Vakaro pabaigoje, aidint Kalėdų varpeliams ir pritariant kanklėms, nuskambėjo bendra daina „Už girių girių ugnelė dega...“, kurią atliko visi susirinkusieji“, – sakė Kauno tautinės kultūros centro metodininkė Eglė Vindašienė.

Po šio koncerto jo vedėjai Judita Einikytė bei Jonas Misevičius organizatorių vardu šiltai dėkojo už nuoširdžią bendrystę ir dovanojo rankų darbo šviesos žibintus folkloro ansambliams „Ratilėlis“, „Sauluva“, „Bitula“, „Goštauta“, „Jotija“, „Piliarožė“, „Žaisa“, „Alda“, „Kupolė“, „Samylų senolės“. 

GALERIJA

  • Tradiciniame advento koncerte „Už girių girių“ susipynė baltiškieji ir krikščioniškieji papročiai
  • Tradiciniame advento koncerte „Už girių girių“ susipynė baltiškieji ir krikščioniškieji papročiai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaip grazu, kuomet baltai isilieja

i krikscioniska kultura...juk lietuviai, o ypac zemaitukai, krikstijosi paskutiniais Europoje...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS